Europa-eventyret over for Godset

Skuffet i Romania.

UTE AV EUROPA: Det blir ikke mer europacupspill på Adam Larsen Kwarasey og Strømsgodset denne sesongen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
UTE AV EUROPA: Det blir ikke mer europacupspill på Adam Larsen Kwarasey og Strømsgodset denne sesongen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Steaua Bucuresti - Strømsgodset 2-0 (Champions League-kvalik, 2. runde. 3-0 sammenlagt)

(Dagbladet): Utgangspunktet foran Strømsgodsets reise til Romania var klart: Etter 0-1 tapet for Steaua hjemme på Marienlyst sist uke, måtte David Nielsens menn vinne i Bucuresti.

Tolv minutter før full tid falt avgjørelsen. Da sendte høyre back Cornel Rapa drammenserne ut av Europa, etter at Strømsgodset-forsvaret slapp inn et mål som må ha føltes som et av det unødvendige slaget.

Med det var nærmest alt håp ute, noe som betydde at Nicolae Stanciu fikk en enkelt jobb med å legge på til 2-0 like etter.

Dominerte Det var imidlertid liten tvil om hvem som var det beste laget de 78 første minuttene. Strømsgodset tilrev seg initiativet i kampen umiddelbart. At den norske serien pågår for fullt, mens den rumenske ikke starter før om to uker, var tydelig.

Anført av de solide prestasjonene til Mounir Hamoud og Iver Fossum, rullet Godset opp det ene angrepet etter det andre.

En kombinasjon av mangel på kvalitet på siste tredjedel og for få helhjertede løp inn foran mål, gjorde imidlertid sitt til at uttelingen uteble.

Kastratis nesten-dobbel De to soleklart største mulighetene kom i løpet av kvarteret etter sidebytte. Etter en svak første omgang, sto plutselig Flamur Kastrati fram som en helt annen spiller etter hvilen.

Ved to anledninger var kantspilleren millimetere fra å sende Strømsgodset i ledelsen.

En god Giedrius Arlauskis i Steaua-buret reddet først et nydelig plassert skudd, før Kastratis neste forsøk trillet like utenfor keeperens lengste stolpe.

Nærmere kom aldri Strømsgodset. Det innebærer en tung reise hjem til Drammen, med visshet om at det ikke blir noe mer europacupspill denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer