Europa-fiasko nok en gang

Manager Arséne Wenger gikk så langt som å antyde avtalt spill i Spania da Arsenal forsvant ut av mesterligaen i går. Som dårligste bortelag i mellomspillet.

- Vi vet ikke hva som skjedde der borte, men vi spilte en skikkelig kamp. Jeg aner ikke hvordan Deportivo spilte, men det er vanskelig å tro at Leverkusen dominerte i Spania i 90 minutter, sa en svært skuffet Wenger til ITV etter kampslutt i Torino.

Foran

Arsenal lå foran tyskerne på tabellen før kampstart, men med Leverkusen-seier mot Deportivo La Coruña ble de vraket fra videre mesterligaspill.

Først og fremst på grunn av for dårlig uttelling. Thierry Henry fikk straffetillit mot Deportivo sist, men bommet. 24-åringen fikk ny tillit mot Juventus, men ble straffet for umotivert utførelse.

Debutantkeeper Fabian Carini sto godt.

Manager Arshne Wenger mente for få dager siden at laget hans kunne vinne «the treble» i år, men det kan han glemme. De hovne brystslagene kan fransksjefen spare seg.

Et kort blikk på statistikken viser hvorfor londonerne ville slitt med å kopiere Manchester Uniteds mesterstykke fra 1999:

Seks bortekamper i årets mesterliga har gitt ett fattig poeng. Som eneste mellomspill-lag etter to runder mesterliga.

På de britiske øyer, derimot, er Arsenal suverene: Som eneste eliteserielag har de fortsatt til gode å tape. På 16 kamper.

Kort sagt: Arsenals europaform står til stryk.

Som gårsdagens forestilling på Stadio Delle Alpi. For sjøl om Henry, Fredrik Ljungberg og Robert Pires hadde gode sjanser til å putte bak Carini, med seks skudd på mål, ville ikke kula inn.

Det sørget heller Marcelo Zalayeta for. Med et vakkert hodestøt, himmelhøyt over Arsenal-forsvaret, dunket han inn kampens eneste nettkjenning etter corner i det 76. minutt.

- Vi spilte bra, kjempet hardt og viste den rette holdningen. Men sjølsagt er det skuffende å være ute, sier Wenger.

Uten stjerner

Trøsten for en Gunners-fan må være at sjøl med seier i Torino ville årets mesterliga vært over. Juventus var ute av årets turnering allerede før gårsdagens kamp, og stilte uten stjerner som keeper Gianluigi Buffon og spissene David Trezeguet og Alessandro Del Piero.

  • Av 6500 tilskuere i Torino var 2600 Arsenal-fans. Stadio Delle Alpi har en kapasitet på 69000.
STRAFFET SEG: For andre gang på to kamper bommet Thierry Henry på straffespark i mesterligaen.
UT: Thierry Henry og Arsenal forsvant ut av mesterligaen etter 0-1 i Torino i går.