Europa i føringen mot USA

Leder 5-3 i Ryder Cup.

Europa har tatt føringen 5-3 mot USA i Ryder Cup etter en svært spennende første dag.

Det ble betydelig jevnere enn hva man trodde på forhånd. Sju av åtte kamper levde helt fram til det 18. hullets green. Og det manglet heller ikke på dramatikk under spillets gang de åtte kampene, hvor ledelsen byttet om flere ganger.

Det eneste som ikke var så bra var været. De fire første kampen ble spilt i solskinn, mens på ettermiddagen fulgte den ene regnbygen etter den andre.

Kong Sergio

Fredagens helt ble som så mange ganger tidligere Sergio Garcia - spanjolen med overlegent beste meritter i Ryder Cup-sammenheng. 26-åringens sju seire på sju foursomekamper sier det meste.

- Jeg har hele tiden vært heldig å få spille med gode spillere... Jeg elsker Ryder Cup, jeg kan ikke leve uten. Det er helt utrolig morsomt og får meg til å yte ekstra.. Det er bestandig deilig å slå Tiger, sa Garcia.

Best

Europa var best i fourball hvor spanierne Sergio Garcia/Jose Maria Olazabal og Darren Clarke, Nord-Irland/Lee Westwood, England vant sine kamper mot David Toms/Brett Wetterich og Phil Mickelson/Chris Di Marco.

STORSPILTE: Spanjolen Sergio Garcia er Europas helt så langt i Ryder Cup. Han spilte sammen med Luke Donald på turneringens første dag, og møtte verdensener Tiger Woods og Jim Furyk. Foto: REUTERS
STORSPILTE: Spanjolen Sergio Garcia er Europas helt så langt i Ryder Cup. Han spilte sammen med Luke Donald på turneringens første dag, og møtte verdensener Tiger Woods og Jim Furyk. Foto: REUTERS Vis mer

Det amerikanske topparet Jim Furyk og Tiger Woods slo irske Paidrag Harrington og skotske Colin Montgomerie, mens Paul Casey/Robert Karlsson delte kampen mot Stewart Cink/JJ. Henry.

I fourball spiller hver spiller sin egen ball og beste ball på hullet teller.

I foursome spiller man annenhver gang på ballen, og der var også de europeiske spillerne hakket hvassere.

«Monty» revansjerte seg

Luke Donald og Sergio Garcia spilte mot den amerikanske duoen Woods/Furyk. De unge europeerne vant kampen 2-0. Spenning var det også den siste duellen hvor USA tok ledelsen etter at Colin Montgomerie måtte i vannet på det 16. hullet. «Monty» revansjerte seg da han satte vinnerputen i på det 18. hullet slik at kampen ble delt.

Delte kampen i foursome gjorde også Harrington, som gikk i par med Paul McGinley. De spilte mot Chad Campbell og Zach Johnson. Uavgjort ble det også for David Howell/Henrik Stenson mot Cink og Toms.

Lørdag skal det også spilles fire fourball- og fire foursome-kamper. Ryder Cup avsluttes med tolv singlekamper søndag.

(NTB-TT)