Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa-jakt på Ødegaard

Sogndal-juvelen Alexander Ødegaard jaktes ikke bare av norske klubber. Også europeiske klubber ønsker landslagsspilleren.

-  Alex er blant de meste ettertraktede. Vi skal snakke sammen i helga om framtida. Men jeg kan love deg at han ikke blir solgt i helga, sier Ødegaards rådgiver Erik Mo til Dagbladet.

Europa

Tidligere har Rosenborg, Brann, Viking, Molde, Lillestrøm og den danske toppklubben Brøndby meldt sin interesse for 24-åringen som scoret 14 mål i årets Tippeliga.

-  Det er også interesse fra klubber i Europa, bekrefter Mo.

-  Premier League?

-  Jeg ønsker ikke å kommentere nærmere hvilke klubber det gjelder, sier Erik Mo.

Barcelona-pris

Sogndals sportsdirektør Svein Bakke vil ikke kommentere noen eventuell overgangssum for landslagsspilleren.

-  Men det er forskjell på om det er Barcelona eller Tromsø ønsker ham, for å si det slik, sier Bakke til Dagbladet. Til tross for den store interessen har ikke nedrykksklubben ennå mottatt noen henvendelser om flankespilleren.

-  Alex er for tida på ferie. Han skal først ha noen møter med agenten. Vi har det ikke travelt, sier Bakke. Overgangsvinduet for norske spillere åpner 15. november.

For dyr

Det er tidligere blitt spekulert i en prislapp på rundt 20 millioner kroner for sunnfjordingen.

I Dagbladet tidligere denne uka uttalte Vålerenga-trener Kjetil Rekdal at Ødegaard blir for dyr.

Mens i Bergen håper Brann på at investor-hjelp kan sørge for at Ødegaard havner på Stadion.

-  Jeg tar gjerne samtaler med de andre investorene. Det er et veldig positivt samarbeidsklima for tida i og med at Brann tok bronse og er i cupfinalen, sier Chess-direktør Idar Vollvik til Bergens Tidende. Mobilgründeren var mannen som hentet Raymond Kvisvik og Bengt Sæternes til Brann.

Ikke til salgs

Alexander Ødegaard er sammen med Rune Bolseth, Anders Stadheim og Tommy Øren Sogndals såkalte «gyldne 80-årgang». Men sportsdirektør Bakke har ikke tenkt å la de tre sistnevnte gå billig.

-  De er i utgangspunktet ikke til salgs. Det er ikke interessant i den forstand at norske klubber neppe vil betale det vi vil kreve for å la dem gå, sier Bakke.

-  Og dere vil rett tilbake til Tippeligaen?

-  Ja. Vi mener vi har et opplegg og en stall for det. Noe annet er det ikke snakk om, sier Svein Bakke.

ATTRAKTIV: Sogndals Alexander Ødegaard er ønsket av mange klubber. Her jubler han etter 3- 0-scoringen sin mot Slovenia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media