Europa jakter på Johnsen

Halve Europa har lagt ut agnet etter Bodø/Glimts allsidige midtstopper Bent Inge Johnsen. Både han sjøl og proffagent Frank Mathiesen bekrefter at Leeds, Sheffield Wednesday, Benfica, Anderlecht, Monaco og Rosenborg er ute etter ham.

- Nesten for godt til å være sant, sier Bent Inge Johnsen (25) til Dagbladet.

Fredag kom han hjem fra tre ukers ferie. Det første som møtte ham var tilbud om å sette seg rett på flyet igjen - til fire ukers prøvespill for Leeds. Ikke på tale, mente Glimt-ledelsen:

- Altfor lenge, helt urimelig, sier sportslig leder Tor Ove Falch.

- Jeg er i grunnen enig, sier Bent Inge.

Han har ikke akkurat brukt ferieukene til å trene seg salgbar.

- Har ikke trent på tre uker. Det visste Leeds. Derfor ville de gi meg sjansen til å vise meg fram over litt tid. - Men jeg foretrekker å trene meg i form her i Bodø, og heller reise over om et par- tre uker, sier Johnsen, som røper at det er videoen fra hans eneste «landskamp» - Drillos- Liverpool 1. august - som har løst ut skredet.

- Jeg klarte meg OK. Det har vel klubbene sett.

Flere om beinet

- Han har spilt spiss tidligere, og vi trenger både en midtstopper og en spiss. I Bent-Inge kan vi få begge deler på en gang, sier Leeds-proff Gunnar Halle.

Men manager George Graham må slåss for Johnsens underskrift. Proffagent Frank Mathiesen fra Danmark svarer «ja» når vi spør om det stemmer at både Sheffield Wedensday, Benfica, Anderlecht og Monaco har stilt seg i kø bak Leeds.

- Men det er selvfølgelig gradsforskjell i interessen, påpeker dansken.

RBK-frieri

Rosenborg-trener Trond Sollied har lenge signalisert at Bent Inge Johnsen er en spiller han kan tenke seg som erstatter for Erik Hoftun, som ganske sikkert spiller sin siste sesong på Lerkendal.

- Bent Inge passer godt inn i vår måte å spille på. Dessuten er han veldig allsidig, sier Sollied.

Men skal RBK ha noe som helst håp om å konkurrere om Johnsen, bør klubbdirektør Rune Bratseth hive seg på forhandlingsflyet til Bodø den dag i dag. Her er det nemlig knapt med tid, opplyser Frank Mathiesen:

- Jeg tror vi finner løsningen i løpet av et par- tre dager, sier han til Dagbladet.

Auksjon?

Da Glimt i august solgte storscorer Stig Johansen til Southampton fire måneder før kontrakten hans utløp, fikk de vel sju millioner kroner. Bent Inge Johnsen er verdt omtrent det samme, selv om han har to år igjen av kontrakten. Midtstoppere uten fast landslagsplass sorterer på langt nær i øverste prisklasse.

- I utgangspunktet selger vi ikke Bent Inge. Men vi vurderer selvfølgelig ethvert tilbud, sier Tor Ove Falch, vel vitende om at en europeisk budrunde kan presse salgssummen langt over markedspris.