KJEMPER FOR PLASSEN I EUROPA LEAGUE: Sveitsiske FC Sion slo egentlig ut Celtic i kvalifiseringen til Europa League, men UEFA mente de hadde brutt overgangsreglene og ga i stedet plassen til skottene. Nå pågår kampen i rettsapparatet, der Sion har gode sjanser for å vinne fram i Idrettens Voldgiftsdomstol. Foto:  REUTERS/David Moir
KJEMPER FOR PLASSEN I EUROPA LEAGUE: Sveitsiske FC Sion slo egentlig ut Celtic i kvalifiseringen til Europa League, men UEFA mente de hadde brutt overgangsreglene og ga i stedet plassen til skottene. Nå pågår kampen i rettsapparatet, der Sion har gode sjanser for å vinne fram i Idrettens Voldgiftsdomstol. Foto: REUTERS/David MoirVis mer

Europa League-gruppe kan bli spilt på nytt

I dag vitnet UEFA-president Platini i Sion-saken.

UEFA-president Michel Platini ble onsdag utspurt av en sveitsisk domstol i forbindelse med utestengelsen av fotballklubben Sion.

Michel Platini, ledsaget av UEFAs generalsekretær Gianni Infantino, var inne i et to timer langt møte hos påtalemyndigheten i kantonen Vaud.

Representantene for den sveitsiske domstolen ville blant annet vite hvorfor UEFA ennå ikke har opphevet utestengelsen og tatt Sion med i europaligaen igjen.

- Presidenten er glad for å ha svart på spørsmål fra påtalemyndigheten som et vitne, sa UEFAs talsmann Alexandre Fourtoy.

- Vi vil ikke gi noen ytterligere kommentarer, slik at rettssystemet kan samle all informasjon og fatte en avgjørelse, fortsatte Fourtoy.

Sion ble utestengt av europaligaen etter å ha brukt en ikke spilleberettighet spiller i kvalifiseringen mot skotske Celtic. Klubben tapte anken i saken, men har tatt saken videre til en sveitsisk domstol, som de har full anledning til når det gjelder utestengelser ilagt av UEFA eller FIFA.

UEFA ønsker at saken skal opp i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) og opplyser at forbundet vil gi Sion plass i europaligaen igjen hvis klubben vinner saken.

UEFA har blant annet luftet forslag om at alle kamper i gruppe 1 spilles på nytt, og at denne gruppen spilles med fem klubber, inkludert Celtic. Det er også blitt vurdert om Sion skulle gis en plass direkte i 16-delsfinalen.

(NTB)