SEIER: Bismar Acosta prikket inn kampens eneste mål i Slovakia.


Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SEIER: Bismar Acosta prikket inn kampens eneste mål i Slovakia. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Europa League kvalik

Europa League-kvalik: Acosta sikret viktig bortemål

Bismar Acostas scoring rett etter pause ga Brann 1-0-seier i en tilnærmet perfekt bortekamp mot slovakiske Ruzomberok i europaligakvalifiseringen.

Lars Arne Nilsens mannskap spilte klokt og hadde meget bra kontroll i Slovakia. Med torsdagens borteseier skal en god del gå galt om Brann ikke avanserer til 3. kvalrunde etter neste ukes returoppgjør i Bergen.

Kampens eneste scoring kom to minutter ut i annen omgang. Etter en corner fra Fredrik Haugen og en påfølgende Jakob Orlov-heading kom Acosta seg fri og prikket enkelt inn 1-0. Costaricaneren sendte ballen under Ruzomberoks målvakt.

På forhånd var det neppe mange som hadde sett for at midtstopper Acosta skulle bli Branns første målscorer i Europa på ni år.

Styrte fra start

Det slovakiske hjemmelaget skapte svært lite, men viste ved et par anledninger sin dødballstyrke. På overtid av første omgang måtte Piotr Leciejewski avverge to hodestøt fra henholdsvis Nermin Haskic og Dalibor Takac, men Branns polske målvakt var aldri i trøbbel.

Fra første minutt viste bergenserne at de ikke ville la seg bli spilt ut av fatning på bortebane i Europa. Brann holdt på ballen og stresset vertene ved å legge seg høyt i banen.

Etter ni minutter burde også gjestene vært i tet. Først prøvde Gilli Rólantsson seg fra distanse, men avslutningen gikk rett på Ruzomberok-keeper Matus Macik. Selv om Kristoffer Barmen hadde hele målet å sikte på, presterte han å stange returballen rett på hjemmelagets sisteskanse.

Gammel kjenning

Utover i annen omgang var Brann nærmere å doble ledelsen enn Ruzomberok var en utligning.

Etter en drøy time satte slovakene innpå en tidligere eliteseriekjenning. I et forsøk på å få mer kreativitet på midtbanen ble Marek Sapara introdusert i kampen. Den tsjekkiske 34-åringen var en stor profil for Rosenborg mellom 2006 og 2010.

Brann drømmer om å nå sitt første gruppespill i Europa på ti år. I 2007/08-sesongen imponerte rødtrøyene og tok seg videre til cupspillet i UEFA-cupen (forgjengeren til europaligaen).

Fredag får rødtrøyene vite hva som venter i neste kvalifiseringsrunde om de fullfører jobben og tar seg videre.

(NTB)