Europa mot seier i Ryder Cup

Sergio Garcia setter Tiger Woods i skyggen.

Europa doblet lørdag ledelsen til fire poeng og er på vei mot en ny prestisjeseier over USA i Ryder Cup i golf.

Sergio Garcia fortsetter storspillet og har fire seirer på fire forsøk. Dagens slag sto Paul Casey for da han sendte utslaget rett i hullet på 14. green. Det var femte hull-i-ett i Ryder Cup-historien, og det første siden 1995.

Caseys mesterstykke, etter at han trosset lagkaptein Ian Woosnams forslag til køllevalg, betydde knockout på amerikanerne Stewart Cink og Zach Johnson som med fire hull igjen å spille var fem hull bak Casey og David Howell.

– Det er helt utrolig. Heldigvis lyttet jeg ikke til Woosies forslag. Jeg brukte et 4-jern og slo alt jeg orket. Det holdt så vidt, sa Casey.

Europeerne har vært best i samtlige fire økter så langt. De ledet med ett poeng etter fredagens fourball-kamper, med to etter foursome-kampene, med tre etter lørdagens fourball og med fire etter foursome.

Toppene skuffer

Så langt er sju kamper endt med europeisk seier, bare tre med amerikansk seier. Selv om Tiger Woods og Jim Furyk ga gjestene håp med seier i lørdagens siste foursome (der spillerne slår annenhver gang på samme ball), er det toppene på verdensrankingen som har skuffet mest.

Tiger Woods, Phil Mickelson og Jim Furyk topper golfrankingen, men de har ikke levd opp til sitt ry. Mickelson tapte begge sine kamper lørdag, Woods og Fyruk var sjanseløse i formiddagskampen i fourball (der begge spillere slår, og beste slag teller) mot Darren Clarke og Lee Westwood. Woods og Furyk har tatt bare to av fire poeng så langt.

ANDREFIOLIN: Tiger Woods (til venstre) må finne seg i å være i skyggen av Europa-laget, ledet av Sergio Garcia (i midten) i Ryder Cup.
ANDREFIOLIN: Tiger Woods (til venstre) må finne seg i å være i skyggen av Europa-laget, ledet av Sergio Garcia (i midten) i Ryder Cup. Vis mer

Sergio Garcia har derimot spilt mesterlig. Han har vunnet alle sine kamper i helgen, og har nå åtte seirer på rad i foursome i Ryder Cup.

– Det hjelper å ha gode medspillere, sa spanieren beskjedent.

Fire poeng

Europas lagkaptein Ian Woosnam har gjort smarte taktiske valg så langt, og Europa trenger bare 4 poeng av 12 mulige i søndagens avsluttende singlekamper for å forsvare trofeet. Europa har vunnet Ryder Cup fire ganger på de fem siste forsøkene, og ligger an til å pynte på den strålende statistikken.

USA-kaptein Tom Lehman må prøve å mane sine spillere til en spektakulær opphenting siste dag. USA er tradisjonelt sterkest i singlespill, men 8,5 poeng bør være en for stor oppgave for amerikanerne.

– Vi er langt bak, men vi vant i 1999 selv om vi lå under med fire poeng foran siste dag.
Vi kan gjøre det igjen, sa Furyk.

– Vi må få en god start søndag. Europeerne spiller veldig bra, men vi må være enda bedre, sa Woods.

(©NTB)