IMPONERTE: Molde og Erik Hestad imponerte mot Ajax.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IMPONERTE: Molde og Erik Hestad imponerte mot Ajax. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Europa passer Molde bedre enn Tippeligaen, det mener i hvert fall treneren

- Vi kan vinne gruppa, sier Molde-trener Erling Moe. Synd laget hans ikke er like gode i Tippeligaen.

MOLDE (Dagbladet): - Kan hende Europa passer oss bedre, sier Moldes trener når de mange nedturene i Tippeligaen skal forklares og måles mot suksessen i Europa League.

- Når vi spiller i Norge forventes det at vi er det beste laget og at det er vi som skal styre kampene. Det er ikke alltid så lett. I Europa er det helt annerledes. Da er det vi som kan ligge i ramma og kjøre de kontringene som byr seg. Og det virker for oss - det har vært steike bra det vi har gjort til nå.

- Forskjellen på oss og de andre er faktisk ikke så stor når de norske lagene treffer på inngangene til kampene og gjør det man er blitt enige om.

Ga beskjed i pausen Før pause var ikke Molde veldig gode mot Ajax selv om Eirik Hestad ga hjemmelaget 1-0 på en forbillelig kontring. Det var en del slurv sentralt i banen. Tversoverpasninger uten adresse gjorde at Molde i perioder levde meget farlig.

- Og det ga jeg beskjed om i pausen, sier Erling Moe.

- Måten vi reiste oss på gjør at jeg er ekstremt stolt av spillerne.

Gjennom kampene mot Fenerbache og Ajax har Molde vist at de har noe i Europa å gjøre. De spiller klokt når de må og tar ut risiko når de kan. Og på bakgrunn av det de erfarer og lærer denne høsten blir tippeligafiaskoen 2015 ekstra bitter.

- Bittert Fordi klubben ikke får muligheter til å bygge videre på årets suksess til neste år.

- Og det er bittert, sier Erling Moe.

- Vi skulle absolutt ønske at vi var i posisjon til å være med neste år også. Men det har vi ikke klart, vi har ikke vært gode nok til å styre kamper.

- Hva med mulighetene videre, føler du dere kan vinne gruppa?

- Ja! Klart vi kan det. Men når det er sagt, det er tøffe kamper som venter oss. Men vi har lært oss å håndtere disse kampene, det er noe annet og det passer oss bra. Og måten vi gjennomfører på kunne ikke vært bedre.