Europa passer Molde bedre enn Tippeligaen, det mener i hvert fall treneren

- Vi kan vinne gruppa, sier Molde-trener Erling Moe. Synd laget hans ikke er like gode i Tippeligaen.

IMPONERTE: Molde og Erik Hestad imponerte mot Ajax.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IMPONERTE: Molde og Erik Hestad imponerte mot Ajax. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): - Kan hende Europa passer oss bedre, sier Moldes trener når de mange nedturene i Tippeligaen skal forklares og måles mot suksessen i Europa League.

- Når vi spiller i Norge forventes det at vi er det beste laget og at det er vi som skal styre kampene. Det er ikke alltid så lett. I Europa er det helt annerledes. Da er det vi som kan ligge i ramma og kjøre de kontringene som byr seg. Og det virker for oss - det har vært steike bra det vi har gjort til nå.

- Forskjellen på oss og de andre er faktisk ikke så stor når de norske lagene treffer på inngangene til kampene og gjør det man er blitt enige om.

Ga beskjed i pausen Før pause var ikke Molde veldig gode mot Ajax selv om Eirik Hestad ga hjemmelaget 1-0 på en forbillelig kontring. Det var en del slurv sentralt i banen. Tversoverpasninger uten adresse gjorde at Molde i perioder levde meget farlig.

- Og det ga jeg beskjed om i pausen, sier Erling Moe.

- Måten vi reiste oss på gjør at jeg er ekstremt stolt av spillerne.

Gjennom kampene mot Fenerbache og Ajax har Molde vist at de har noe i Europa å gjøre. De spiller klokt når de må og tar ut risiko når de kan. Og på bakgrunn av det de erfarer og lærer denne høsten blir tippeligafiaskoen 2015 ekstra bitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.