Europa skjelver

Morten P kommenterer.

SLITER:  De europeiske nasjonene sliter. I dag tapte Italia for Costa Rica. Taper de mot Uruguay er stornasjonen ute før moroa starter. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/SCANPIX
SLITER: De europeiske nasjonene sliter. I dag tapte Italia for Costa Rica. Taper de mot Uruguay er stornasjonen ute før moroa starter. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BELO HORIZONTE (Dagbladet): De europeiske lagene visste det villle bli vanskelig i Brasil. Det er blitt enda vanskeligere.

Costa Ricas sensasjonelle seier over Italia gjør at det står 6-2 i seirer og 14-8 i målforskjell fordel lag fra Sør-/Mellom-Amerika mot Europa. Så langt. Et intenst og godt Chile beseglet Spanias skjebne. I går fulgte England etter, slått ut av to lag i samme slengen (Uruguay og Costa Rica). Og når Italia møter Uruguay om retten til å følge Costa Rica til åttendelsfinalen, kan det fort være slutt for dem også.

Hvem hadde trodd det?

At Spania, England og kanskje Italia skulle være ferdige etter gruppespillet?

Min påstånd er ingen.

Unntakene Frankrikes 3-0 over et Honduras med 10 mann i over en omgang og Sveits sin overtidsseier mot Ecuador (2-1) er Europas trøst på den foreløpige statistikken. Men ikke i virkeligheten. For i dette bildet, som handler om de store europeiske fotballnasjonenes konkurransedyktighet på denne siden av kloden, er det parenteser at lag som Honduras og Ecuador blir slått. Ingen har regnet med dem, de skal jo uansett hjem etter gruppespillet.

EUROPA-HÅPET:  Tyskland kan fort være Europas eneste håp i dette VM-sluttspillet, skriver Morten Pedersen. Foto:  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
EUROPA-HÅPET: Tyskland kan fort være Europas eneste håp i dette VM-sluttspillet, skriver Morten Pedersen. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

For de store fra Europa var ikke det en gang i tankene.

Tysk håp Italia mot Uruguay er nevnt. Taper Nederland for Chile St. Hansaften kan det fort bli en dobbel Sør-Amerika dose som sender 2010-finalistene ut av turneringa allerede i første sluttspillrunde, da venter nemlig Brasil om ikke noe helt spesielt skjer. Og da vil Europa i realiteten stå igjen med bare et konkurransedyktig lag om vi snakker om den første europeiske VM-tittelen i Sør-Amerika, nemlig Tyskland.

Som sansynligvis ikke vil møte Sør-Amerikansk motstand før Brasil kan stå der i semifinalen. Bare de færreste trodde i utgangspunktet på europeisk seier 13. juli.

Før andre gruppespillrunde er ferdigspilt må du være tysk for å håpe det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer