Europa slår tilbake i Ryder Cup

Leder i alle de seks kampene som ikke er fullført.

PÅ OPPTUR: Colin Montgomeries europeere slår tilbake mot USA i Ryder Cup.Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN
PÅ OPPTUR: Colin Montgomeries europeere slår tilbake mot USA i Ryder Cup.Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAINVis mer

||| USA leder 6-4 etter lørdagens kamper i Ryder Cup golf, men europeerne smilte likevel bredest. De leder i alle de seks kampene som ikke er fullført.

Den prestisjetunge golfturneringen mellom Europa og USA ble kraftig forsinket av regnvær første dag, og for å hente igjen det tapte måtte samtlige spillere måtte i aksjon samtidig i parspillet.

USA sikret seg ett poengs ledelse etter de innledende kampene i fourball («bestball», der hver spiller slår sin egen ball og beste resultat på hullet teller). Ledelsen ble økt etter foursomes (der spillerne på hvert lag har en ball og slår annenhver gang).

Blant annet vant Tiger Woods begge sine kamper i par med Steve Stricker.

Så vendte det, da man lørdag ettermiddag startet to foursomes og fire fourballs. USA vant bare fire av de 39 hullene som ble gjennomført. Woods og Stricker ligger under med fire hull halvveis mot i foursomekampen Luke Donald og Lee Westwood.

Rory McIlroy og Graeme McDowell leder med tre hull mot Zach Johnson og Hunter Maher.

- Det er synd at det ble mørkt så raskt, for vi var virkelig i støtet. Det inspirerte oss å se så mye blått (Europas farge) på resultattavla, sa McDowell.

Europa leder med to hull i de to andre foursomekampene, med ett hull i de to fourballkampene.

- Jeg tror ikke det handler om at mine spillere er slitne. Europeerne spiller like mye golf som oss, sa USAs kaptein Corey Pavin.

Parkampene skal avsluttes søndag, og deretter runder 12 singlekamper av turneringen. Det er spådd mer regn, og for første gang i Ryder Cup-historien kan avgjørelsen bli utsatt til mandag.

(NTB)