Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryder Cup

Europa snudde til ledelse etter blytung start i Ryder Cup

Europa kom under 1-3 etter fire fourballkamper, men snudde til 5-3-ledelse etter fire foursomekamper i fredagens kamper i Ryder Cup.

JUBEL: Rory McIlroy og Ian Poulter jubler etter seier i foursome. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP
JUBEL: Rory McIlroy og Ian Poulter jubler etter seier i foursome. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europa hadde litt å hevne etter å ha blitt utklasset av USA på bortebane for to år siden, og som vanlig ble det åpnet med fourball, der det er fire baller i spill og den beste fra hvert lag blir tellende på hullet.

Der viste USA seg som klart sterkest of de vant 3-1.

Men det snudde helt da det spilte foursome senere fredag. Der er bare to baller i spill på hvert hull, og spillerne slår annenhver gang. Europeerne vant samtlige fire kamper.

- Jeg er imponert over gutta som kom inn på laget etter at morgenkampene var over. Det var klasse over det de gjorde, sa Europas lagkaptein, dansken Thomas Bjørn.

- Det ble en strålende ettermiddag etter en skuffende formiddag, men det er fortsatt en lang vei å gå, sa Bjørn.

Henrik Stenson og Justin Rose sikret europeisk poeng etter seier over Dustin Johnson og Rickie Fowler, og like etter vant Ian Poulter og Rory McIlroy over Bubba Watson og Webb Simpson.

Den mest suverene seieren sto Sergio García og Alex Norén bak. Kampen mot Phil Mickelson og Bryson Dechambeau var over allerede etter 14 hull.

Francesco Molinari og Tommy Fleetwood tok sin annen seier for dagen da Jordan Spieth og Justin Thomas ble slått. Tidligere på dagen tok se Europas eneste seier i fourball da de vant over Patrick Reed og Tiger Woods.

Ryder Cup fortsetter i Frankrike lørdag med fire fourballer og fire foursomes. Turneringen avsluttes søndag, og første lag til å oppnå 14,5 poeng vinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!