Europa utsatt

Liverpool-Chelsea 2- 2: I går var kvelden Liverpool og Chelsea skulle ordne plassen i henholdsvis Mesterligaen og Uefa-cupen neste år. Men med uavgjort på Anfield Road må lagene vinne i siste serierunde for å sikre seg plass blant de store i Europa.

Før kampen i går ventet alle svaret på om Liverpool er klare for Fotball-Europa. Og det kom nesten. Fra Owen. To ganger var den lynhurtige superspissen frampå med guddommelig giftighet og sendte Liverpool i føringen, uten at det gjorde kvelden til Michael Owens største på en fotballbane. For Owen var ikke eneste måltjuv på Anfield i går. For Chelsea har en stor en i Jimmy Floyd Hasselbaink som trolig blir toppscorer i Premier League.

Kampen var bare åtte minutter gammel da Michael Owen skar igjennom og vippet ballen elegant over Cudicini i Chelsea-målet. Men bare fem minutter seinere var Liverpool like langt fra Mesterligaen som før kampstart. Hasselbaink ladet kanonen fra 35 meter og scoret på en svak Westerveld i Liverpoolmålet. Og da alle trodde Owens skotupp hadde sendt Liverpool i det ypperste europeiske selskap etter 59 minutter, svarte Hasselbaink med nydelig gjennomløp og scoring bare åtte minutter seinere.

Nå blir veien til Fotball-Europa tung for Liverpool. Laget står overfor en knalltøff sesongavslutning.

Lørdag er det FA-cupfinale i Cardiff mot Arsenal. Neste onsdag drar laget til Dortmund der Dan Eggens Alaves er motstander i UEFA-cupfinalen. Fra før er ligacupen allerede bak glass i troféavdelingen på Anfield.

Mesterligaspenning

Uavgjortresultatet i går betyr at Liverpool må slå Charlton borte og Chelsea må slå Manchester City borte for å være sikret deltakelse i Mesterligaen og Uefa-cupen.

Fra før er serievinner Manchester United og toer Arsenal klare for Mesterligaspill. Nå er det i realiteten mange lag som kan slåss om tredjeplassen på tabellen - og kvalikplassen til Mesterligaen.

Dette er kampprogrammet for lagene som kjemper om de siste mesterligaplassene bak Manchester United og Arsenal:

Søndag 13. mai: Leeds - Bradford.

Tirsdag 15. mai: Newcastle - Arsenal.

Lørdag 19. mai: Charlton - Liverpool, Leeds - Leicester, Derby - Ipswich, Southampton - Arsenal.

SNUBLENDE NÆR: To ganger var giftige Michael Owen frampå og sendte Liverpool i føringen. Det var en gang for lite. For med 2-2 mot Chelsea må Liverpool vinne siste seriekamp for å nå kvalifiseringen til Mesterligaen.