SEIERHERRER: Europas kaptein Jose Maria Olazabal løftes på gullstol etter Ryder Cup-seieren. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Blake
SEIERHERRER: Europas kaptein Jose Maria Olazabal løftes på gullstol etter Ryder Cup-seieren. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike BlakeVis mer

Europa vant Ryder Cup etter sensasjonell opphenting

Tyske Martin Kaymer sikret seieren over USA.

Europa forsvarte Ryder Cup-tittelen i golf mot USA etter en sensasjonell opphenting søndag.

Siden europeerne var tittelforsvarer holdt 14 poeng til seier. Triumfen ble et faktum da tyske Martin Kaymer slo Steve Stricker og sendte Europa opp i 14-13-ledelse. Det hadde ingenting å si at den 12. og siste singlekampen ikke var ferdigspilt. Den endte til slutt med poengdeling mellom Francesco Molinari fra Italia og Tiger Woods.

Totalt ble sluttstillingen 14,5-13,5 i favør Europa.

- Dette er ubeskrivelig. Jeg var så nervøs de siste to eller tre hullene. Nå vet jeg hvordan det føles å vinne Ryder Cup, jublet tyske Kaymer.

Kaymer vant sin kamp med en putt på det 18. og siste hullet.

USA ledet Før søndagens avslutning med tolv singlekamper ledet USA med 10-6 over Europa. Amerikanerne lå dermed meget godt an, men gikk på tap etter tap da det gjaldt som mest i Illinois.

Blant amerikanerne var skuffelsen stor etter søndagens nederlag.

- Vi er alle lamslåtte, og det er litt sjokkerende. Vi spilte så bra. Alle på laget spilte veldig bra, sa USAs kaptein Davis Love III.

Hadde troen Europa vant seks av sine åtte første dueller og gjentok «mirakel-comebacket» som USA klarte i 1999. Også den gang ble en 10-6-ledelse tatt igjen. Totalt ble det åtte europeiske seirer og en delt kamp av tolv mulige i singlekampene søndag.

- Vi hadde troen på at vi kunne vinne dette, sa engelske Luke Donald.

Europas kaptein José Maria Olazabal sier laget var inspirert av Seve Ballesteros. Den spanske golflegenden døde i mai i fjor, 54 år gammel.

- Seve vil alltid være med dette laget. Han spilte en stor rolle for denne turneringen. Da vi holdt et møte i går, tror jeg spillerne forsto at det viktigste var å ha troen. Denne (seieren) var for hele Europa, sa Olazabal.

Europa vant Ryder Cup-tittelen også forrige gang i Wales for to år siden.

(NTB)