VÆRET SNUDDE, KAMPEN SNUDDE: Etter dager med regn spilte Europa solskinnsgolf i Ryder Cup søndag, og regnbuen spente seg over Newport. Tiger Woods og USA har en jobb å gjøre.Foto: SCANPIX/AFP/PETER MUHLY
VÆRET SNUDDE, KAMPEN SNUDDE: Etter dager med regn spilte Europa solskinnsgolf i Ryder Cup søndag, og regnbuen spente seg over Newport. Tiger Woods og USA har en jobb å gjøre.Foto: SCANPIX/AFP/PETER MUHLYVis mer

Europa vendte kampen mot USA

Leder Ryder Cup før siste dag.

||| Regnet øste ned, men for europeiske golfentusiaster var det en solskinnsdag i Wales da Europa vendte Ryder Cup-kampen mot USA.

Etter lørdagens avsluttede kamper ledet USA 6-4. Da parspillet søndag var over, var alt snudd på hodet. Europa vant fem av seks kamper og spilte uavgjort i den siste, og før de 12 singlekampene mandag er det Europa som leder 9,5 mot 6,5.

- Vi ville ha en god start, og det fikk vi, sa Lee Westwood, som innledet dagen med en 12-metersputt som langt på vei knekket håpet til Tiger Woods og Steve Stricker om å vende kampen mot Westwood og Luke Donald.

Europeerne ledet i alle de seks parkampene da de ble avbrutt av mørke lørdag, og de ga seg ikke søndag.

Poeng etter poeng trillet inn. Amerikanerne klamret seg til håpet om at Stewart Cink og Matt Kuchar skulle sikre en seier mot Molinari-brødrene Francesco og Edoardo, men en birdie av Francesco på siste hull sikret uavgjort for Europa.

Regnværet som rammet Newport både fredag og søndag har sørget for at Ryder Cup for første gang blir avgjort først mandag. De 12 singlekampene som avslutter lagkonkurransen mellom Europa og USA skal spilles da. Mandag er det meldt oppholdsvær.

Dersom turneringen ikke er ferdigspilt innen solnedgang mandag (18.43 lokal tid), vil seieren gå til laget som har flest poeng fra fullførte kamper. Alle kamper som ikke er ferdige vil da bli notert som uavgjorte.

(NTB)