Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa vil ha sitt eget OL

For å ta igjen Asia og Amerika.

ÉN EUROPEER: Dette bidlet er fra 100-meterfinalen under friidretts-VM i Berlin i 2009. Den eneste europeeren er britiske Dwain Chambers til høyre.Foto: Antonin Thuillier, AFP/Scanpix
ÉN EUROPEER: Dette bidlet er fra 100-meterfinalen under friidretts-VM i Berlin i 2009. Den eneste europeeren er britiske Dwain Chambers til høyre.Foto: Antonin Thuillier, AFP/Scanpix Vis mer

Iren Patrick Hickey, som leder sammenslutningen av de europeiske olympiske komiteene, foreslår et eget OL for Europa.

Det er den danske avisen Politiken som skriver om European Games, som er i støpeskjeen, og Hickey mener dette kan bli et regionalt OL.

Bakgrunnen for det kontroversielle forslaget fra iren er at europeiske utøvere sakker akterut, og ikke engang den tidligere supersportnasjonen Russland kan matche utøvere som holder nivået til de beste kineserne og amerikanerne.

- For mange år siden vant vi de fleste olympiske medaljer. Det gjør vi ikke lenger, men jeg har en følelse av at European Games kan være med på å gjenreise den europeiske storhetstiden i OL, sier Hickey til BBC.

Det kommer til å bli stemt over forslaget når de europeiske olympiske komiteene møtes til generalforsamling i Russland i november, og foreløpig skal 47 av 49 land ha sagt ja til forslaget.

Dersom forslaget går gjennom, kommer det første European Games til å bli arrangert som sommerleker i 2014. Det er også snakk om å innføre vinterleker, og Patrick Hickey sier at disse lekene skal gå hvert fjerde år.

Andre kontinenter har allerede regionale megasportsleker. I år er det Pan-amerikanske leker i Mexico, Pan-arabiske leker i Qatar samt All-African Games i Mosambik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media