Jakob Ingebrigtsen

Europarekord

Jakob Ingebrigtsen (19) tok europarekord på 1500 meter og Karsten Warholm var suveren i årets første 400 meter hekk-konkurranse.

MONACO: Jakon Ingebrigtsen løp for første gang under 3.30 og satte dermed ny Europarekord. Video: NRK. Reporter: Celina Morken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jakob Ingebrigtsen (19) løp inn til 2.-plass på 1500 meter med 3.28,68 i Diamond League-stevnet i Monaco. Det er ny europarekord.

Timothy Cheruiyot fra Kenya holdt unna for den norske tenåringen i spurten og vant på 3.28,45, men det ble en stor dag for Jakob Ingebrigtsen, som for første gang løp under 3.30 og slo europarekorden til Mo Farah.

Broren Filip Ingebrigtsen ble nummer fire med 3.30,35

Det ble en overlegen seier til Karsten Warholm i årets første Diamond League-stevne i Monaco.

Nordmannen vant på 47,10. Det er det nest beste han noen gang har løpt.

- Han knuste konkurrentene, sa Jann Post etter seieren.

Den norske friidrettsstjernen var storfavoritt før stevnet, med tyrkiske Copello - som tok sølv bak Warholm både i VM i 2017 og EM i 2018 - som den farligste konkurrenten.

Copello ble nummer to med tiden 49,04.

Diamond League- stevnet i Monaco var årets svar på OL. Det var i hvert fall innstillingen til Team Warholm før årets første 400 meter hekk-konkurranse. Yasmani Copello, Rasmus Mägi, Constantin Preis og Ludvy Vaillant er sunnmøringens fire utfordrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.