- Europas beste midtstopperpar

PORTO (Dagbladet): Mini ble mektig imponert over stopperparet Erik Hoftun (28) Bjørn Otto Bragstad (26) mot Porto onsdag. - Ett av europas beste - om ikke det beste, sier Mini.

- De utfyller hverandre perfekt. Bragstad gjør mye av skittjobben, mens Hoftun mer kan cruise litt og utnytte de offensive egenskapene sine, sier Mini.

Hoftun og Bragstad nøyer seg med å fastslå at de sannsynligvis aldri har spilt bedre enn mot Porto.

- Bortebane og motstanderen tatt i betraktning, så var nok dette det beste, sier Hoftun.

Bragstad er enig. I går kom han hjem til Trondheim som en av Rosenborgs største helter. For et år siden orket han knapt å løfte blikket etter at han ble tatt av banen etter en fæl førsteomgang i Porto.

Han har ingen trylleformel som kan forklare renoveringen. Det handler mest om sunn fornuft.

- Det er som Nils sier: Du får selvtillit av å spille bra over lang tid. Det er vel det som har skjedd, sier Bragstad.

Onsdag var han mer enn bra. Han og Hoftun fikk en enorm oppgave etter hvert som Nils Arne Eggen pøste på med folk framover i håp om å utlikne. De løste jobben til toppkarakterer.

- Vi har spilt sammen i tre-fire år. Det hjelper godt å kjenne hverandre, sier Bragstad.

Plugg:

HARALD BRATTBAKK rister på hodet over alle proffspekulasjonene, og sier at han kun betrakter offisielle henvendelser til Rosenborg som seriøse. - Derfor handler det foreløpig bare om Celtic, sier Brattbakk. Men etter Porto-kampen ble han informert av proffagenten Vicenzo Morabito om at også Benfica kommer til å henvende seg formelti løpet av kort tid. (Dagbladet)

Plugg:

NILS ARNE EGGEN er litt bekymret over at Rosenborg ikke får tilstrekkelig kamptrening i avslutningen av Mesterligaen. - Vi var daue i de første 20 minuttene mot Porto. Fram mot kampen mot Real Madrid må vi få opp intensiteten, spesielt i avslutningene. (Dagbladet)

Plugg:

ROSENBORG satser på to utenlandsopphold fram til hjemmekampen mot Real Madrid 27.november. Først i Danmark, fra kommende tirsdag til fredag. Torsdagen etterpå reiser Rosenborg til London - og blir helt fram til tirsdag 25. (Dagbladet)