Europas beste vil ha Solveig

Regjerende europacupmester Umeå vil ha Kolbotns landslagsprofil Solveig Gulbrandsen (22).

- Det frister med nye utfordringer. Siden vi ikke kommer til Aten-OL, er 2004-sesongen nærmest død. Jeg har lyst til å prøve noe nytt, og er innstilt på å flytte. Umeå er en toppklubb jeg kan utvikle meg videre i, sier Solveig Gulbrandsen.

Da det ble kjent over kjølen at hun gjerne skiftet beite, viste Umeå interesse for henne umiddelbart.

Nei til nytt tilbud

- Vi er alltid interessert i dyktige, ambisiøse spillere som Solveig Gulbrandsen. Umeå har sendt brev til henne, men ennå ikke pratet om en eventuell overgang, sier Roland Arnqvist, fotballansvarlig i Umeå.

Uansett kommer Solveig Gulbrandsen til å spille i Kolbotn ut denne sesongen.

- Kontrakten min går ut etter sesongslutt. Kolbotn er kommet med et nytt tilbud, men det er jeg ikke fornøyd med. Før Umeå kom på banen, håpet jeg på en kontrakt i USA. Siden proffligaen skal legges ned, blir ikke den noe av, sier Solveig Gulbrandsen.

2700 tilskuere

Velger hun å spille i svart og gult framfor hvitt og blått neste sesong, kommer trøkket til å bli et helt annet. På hjemmekampene i år har Uemå 2700 tilskuere i gjennomsnitt. Klubben tapte E-cupfinalen mot Frankfurt i 2002, men tok revansj i år. Da ble Frankfurt slått i semifinalen og Fortuna Hjørring banket i finalen.

- Vi har vunnet SM-gull tre år på rad, og har et langsiktig mål å tilhøre de beste lagene i Europa. I likhet med Kolbotn skal vi spille E-cupkvartfinaler seinere i høst, sier Umeå-sjef Roland Arnqvist.

Solveig Gulbrandsen har flere grunner til å vurdere et klubbskifte. Den viktigste har ikke med økonomi å gjøre, men at hun kan utvikle seg videre som fotballspiller.

- Svenskene har jobbet bevisst og målrettet de siste åra, og fått til mer enn oss. De tør å satse, og vil få enda mer giv nå som blå-gult er i VM-finalen, sier Solveig Gulbrandsen.

ETTERTRAKTET: Umeå vil forsterke stallen foran neste sesong, og har sendt brev tilKolbotns landslagsprofil Solveig Gulbrandsen. - Umeå er en toppklubb jeg kan utvikle meg videre i, sier Solveig til Dagbladet.