Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HOPPUKA

Europas største avis hyller Tande som «mammas elskling»

Ett renn unna å vinne Hoppuka.

MOR OG SØNN: Daniel-André Tande og moren Trude har et nært forhold. I går ettermiddag jublet de sammen på sletta i Innsbruck. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Daniel-André Tande og moren Trude har et nært forhold. I går ettermiddag jublet de sammen på sletta i Innsbruck. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Daniel-André Tande (22) hylles i tyske og østerrikske aviser i dag etter seieren i Innsbruck. Nå leder han Hoppuka.

- Mammas elskling flyr til topps, skriver Bild, som er Tysklands og Europas største avis.

- Etter vikingenes dobbeltseier leder Tande Hoppuka, melder Kronen Zeitung, som er den avisa flest østerrikere griper i stativene.

Mye blest

Få - om noen andre idretter - gir Norge så mye blest i Tyskland som hoppsporten. Hadde det ikke vært for Holmenkollen, og den ærerike hopphistorien, ville det trolig vært langt færre bobiler på veiene.

FAKSIMILE: Storavisa Bild fokuserer på Tande og hans forhold til moren i dagens artikkel fra gårsdagens renn. 
FAKSIMILE: Storavisa Bild fokuserer på Tande og hans forhold til moren i dagens artikkel fra gårsdagens renn.  Vis mer

I stedet for å fokusere på tysk nedtur i går, har Bild latt seg fascinere av mamma Trude Tandes tilstedeværelse i Hoppuka. 50-åringen er en sterk og emosjonell støttespiller. Etter seieren i Bergiselbakken stormet hun ut på sletta for å omfavne sønnen.

- Flaks med vinden og øltørst preget dagen i Hoppuka, skriver Bild. Rennet ble avgjort etter én omgang og etterpå ga Trude Tande uttrykk for at det kunne smake med en øl.

Med streker under teksten skriver avisa at øl er tre ganger så billig i Østerrike som i Norge ...

Flopp

Østerrikske Kronen skriver at stemningen var på topp, men at rennet var en flopp. Her stemples nordmenn fortsatt som vikinger.

FAKSIMILE: I Østerrike omtales nordmenn fortsatt som vikinger. Her Kronen Zeitung i dag.
FAKSIMILE: I Østerrike omtales nordmenn fortsatt som vikinger. Her Kronen Zeitung i dag. Vis mer

- Vikingene erobret kaosrennet i Bergiselbakken. Daniel-André Tande og Robert Johansson sørget for den første norske dobbeltseieren i Innsbruck på 53 år, skriver avisa.

- Jeg er overlykkelig, blir Tande sitert i Kronen, som omtaler nordmannen som «sympatisk».

Skadet

Hoppuka blir avgjort i Bischofshofen fredag. Tande ligger 1,7 poeng foran Kamil Stoch.

Polakken falt og skadet seg i treningsomgangen i går. Men på sykehuset etterpå ble det ikke konstatert brudd.

Bild skriver at «mamma og mammagutten» nå drar til Bischofshofen for å sikre sammenlagtseieren. Rennet starter klokka 16.45 fredag.

Norge har ikke vunnet Hoppuka siden 2007.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling