Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Europas svakeste forbund

Uefa-topp om engelske FA.

HARD KRITIKK: William Gaillard (t.v) er en av Uefa-president Michel Platinis nærmeste medarbeidere. Nå slakter Gaillard britisk fotball. Foto: EPA/DIETMAR STIPLOVSEK
HARD KRITIKK: William Gaillard (t.v) er en av Uefa-president Michel Platinis nærmeste medarbeidere. Nå slakter Gaillard britisk fotball. Foto: EPA/DIETMAR STIPLOVSEK Vis mer

Englands Fotballforbund (FA) får knallhard kritikk av en av UEFA-presidentens nærmeste støttespillere.

William Gaillard, som er seniorrådgiver til president Michel Platini i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), mener FA er blant Europas svakeste forbund. Han synes ligaforeningene har for stor makt.

- Det er ingen tvil om at maktstrider har ødelagt engelsk fotball, og FA er sannsynligvis i en svakere posisjon enn noe annet forbund i Europa. Det er trolig på grunn av den store makten til profesjonell fotball ved Premier League og Football League, sa Gaillard under tirsdagens høring i det britiske parlamentet om styringen av engelsk fotball.

England bør i stedet rette blikket mot Nederland, som ifølge Gaillard har en «fantastisk grasrotmodell». FA anbefales også å ansette en teknisk direktør.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media