Europeiske nasjoner kan trekke seg fra FIFA og boikotte VM

- Vi holder alle muligheter åpne.

(Dagbladet): På en pressekonferanse i dag utelukket ikke UEFA-president Michel Platini at de europeiske fotballforbundene kan trekke seg fra FIFA og dermed boikotte fremtidige verdenesmesterskap.

- Hvis Sepp Blatter vinner valget vil UEFA møtes i Berlin før Champions League-finalen for å diskutere vårt fremtidige forhold til FIFA. 

- Kan UEFA trekke seg ut av FIFA?

- Jeg har sagt det før og jeg gjentar: Europas nasjonale forbund vil møtes. Vi holder alle muligheter åpne. Men det er ikke det jeg ønsker, sier Platini.

Tror på endring Det er Jordans prins Ali bin Al-Hussein som er Blatters motkandidat under morgendagens omdiskuterte valg. Gårsdagens hendelser, hvor amerikanske myndigheter blant annet siktet 14 FIFA-delegater for korrupsjon, får Blatter til å tro at Al-Hussein kan bli stemt fram som FIFAs nye leder.

- Ja. Jeg trodde ikke det før det som skjedde i går. Men nok er nok. Folk har virkelig fått nok. Jeg tror på endringer, men det vil bli mye arbeid ut over kvelden. 

- Hvorfor støtter du prins Ali?

- Prins Ali er ung og ambisiøs. Det er derfor jeg støtter ham. Han kan gjøre en del bra. Han trenger ikke penger ... Ting er litt kompliserte i hans region fordi han ikke har støtte der, men han er en mann som kan få til mye bra, sier Platini.

Møtte Blatter Platini forteller samtidig at han møtte Blatter i dag tidlig og ba sveitseren om å trekke seg fra FIFA.

- Jeg satte meg i bilen og dro til Blatter. Jeg sa til ham: «Sepp, mann til mann - ansikt til ansikt - det er på tide å gå av som FIFA-president». 
- Hørte Blatter på deg?

- Sepp ble påvirket av det jeg sa, for jeg snakket til ham som en venn. Vi jobbet sammen i 1998, da han ønsket meg som UEFA-president. Det betyr at vi har en lang historie sammen. Men han sa at det var for sent å gå av nå. Han ikke kunne gå av nå når kongressen er i ferd med å starte, sier Platini.
NFF stemmer på Ali Tidligere i dag ble det kjent at den norske delegasjonen, med NFF-president Yngve Hallén i spissen, har bestemt seg for å stemme på prinsen av Jordan under morgendagens valg. 

Hallén stemte på Blatter i 2011, men har nå snudd.

- Det er helt utenkelig å stemme på Blatter, sier Hallén til Dagbladet.

- Prins Ali holdt en svært god tale, og lederskapet i UEFA ber oss alle om å støtte ham. Slik situasjonen har utviklet seg i Fifa, kan ikke troverdigheten bevares med Blatter som øverste leder. Platini trakk frem alle de gode tingene Blatter har gjort, men organisasjonen trenger en ny toppleder. Jeg har fortalt dette til Blatter tidligere, og i dialog med resten av Forbundsstyret har jeg besluttet at NFF kommer til å støtte Prins Ali.

- Jeg håper at den måten Platini har håndtert situasjonen på fører til at vi får bred tilslutning rundt vårt sterke ønske om forandring og nytt lederskap, sier Hallén.