EUROSPORT NORGE: Eurosport Norge er siste tilskudd på tv-skjermen for sportsinteresserte nordmenn. Discovery-kanalen starter sendingene 3. september.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EUROSPORT NORGE: Eurosport Norge er siste tilskudd på tv-skjermen for sportsinteresserte nordmenn. Discovery-kanalen starter sendingene 3. september. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Eurosport Norge på skjermen 3. september

- Sport tilpasset det norske publikum.

Eurosport Norge er siste tilskudd på tv-skjermen for sportsinteresserte nordmenn. Discovery-kanalen starter sendingene 3. september.

Kanalen har blant annet sikret seg rettighetene til 2016-OL i Rio de Janeiro.

- Da jeg begynte å jobbe i Discovery-gruppen, hadde vi én rettighet og to personer som jobbet med sport. I dag har vi en egen sportskanal, vi har OL og er hjemmebane for det norske fotballandslaget. Det føles litt som å ha signert for Vålerenga og så plutselig være manager for Barcelona, sier sportssjef i Discovery-gruppen, Jan-Erik Aalbu.

Første sending på den nye kanalen blir EM-kvalifiseringskampen mellom Aserbajdsjan og Kroatia. Kanalen har også sikret seg rettighetene til tysk Bundesliga, PGA-touren og ishockey-VM i 2016 og 2017, samt den nordamerikanske toppserien i fotball (MLS).

- Målet vårt er å fylle opp sendeflaten med mest mulig sport tilpasset det norske tv-publikumet, sier Aalbu.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram