Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eurosports OL-ansikt: - Det var min største brøler

Får gode skussmål for måten hun leder Eurosports OL-sendinger på. Men én gang gikk det galt: - Da ser du rar ut, sier Anne Sturød (42).

EUROSPORT-PROFIL: Anne Sturød har ledet Eurosports OL-sendinger fra Sør-Korea sammen med Carstein Skjelbreid. Nå går det mot slutten av mesterskapet. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
EUROSPORT-PROFIL: Anne Sturød har ledet Eurosports OL-sendinger fra Sør-Korea sammen med Carstein Skjelbreid. Nå går det mot slutten av mesterskapet. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): - Det har vært overraskende gøy. Jeg har tross alt bare sett en strekning av Sør-Korea på 500 meter, sier Sturød og smiler.

Hver dag under OL har hun vært på Discovery-kanalene Eurosport og TVNorge. Men selv om hun befinner seg i hjertet av OL-byen Pyeongchang, har hun ikke sett en eneste øvelse på arenaene.

Alt av aktivitet har foregått i det såkalte IBC-huset (International Broadcast Centre). Her har hun ledet OL-studioet sammen med Carsten Skjelbreid og hatt arbeidsdager på 12-15 timer.

Brutalt

Og de 500 meterne vi snakker om, er avstanden til komplekset Holiday Inn der hun bor. Av og til er 500 meter ikke bare 500 meter. I alle fall med temperaturene og den illsinte vinden som har herjet OL-byen.

HAR KOST SEG PÅ JOBB: - Det har vært overraskende gøy, sier programleder Anne Sturød. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
HAR KOST SEG PÅ JOBB: - Det har vært overraskende gøy, sier programleder Anne Sturød. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

- I starten var det brutalt. Men jeg har for det meste vært inne, så jeg kan ikke klage. Det var verre for dem som var i hoppbakken de første dagene.

Hun fortsetter:

- Jeg var innstilt på at OL skulle være morsomst etterpå, når jeg tenkte at jeg faktisk hadde vært med på det. Men jeg synes det har vært fantastisk gøy underveis.

Erfaren

42-åringen er en av de mest erfarne kvinnelige sportsjournalistene i Norge. Hun startet i P4. De siste åra har hun jobbet for Canal Pluss, CMore, Viasat - og nå Discovery.

Først og fremst har hun jobbet med fotball. Forrige sesong kommenterte hun OBOS-ligaen for Eurosport. Denne sesongen blir det Eliteserien. Men først skal hun fullføre de siste dagene av OL.

I IBC-huset har det vært hektisk aktivitet de siste ukene. Programledere, eksperter og studiogjester har gått rundt hverandre. På enkeltdager har seertallet vært over én million.

Feil person

- Noen brølere på direkten?

- Ja, én. Men den tar jeg nesten ikke skylda for. Det går ganske fort i studio og planer endres hele tida. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle introdusere Hege Bøkko. Det gjorde jeg. Men hvem dukket opp i bildet? Jo, Ida Njåtun. Da ser du litt rar ut som programleder. Carsten hadde også en greie der han lurte på om Marit Breivik eller Maiken Caspersen Falla burde gå først på teamsprinten. Han mente naturligvis Marit Bjørgen. Det er ikke krise.

- Får du mange tilbakemeldinger fra seerne?

- Nei. Og det tar jeg egentlig som et positivt tegn.

Innad i Discovery-systemet får hun derimot svært gode skussmål, lar Dagbladet seg fortelle.

Svett og kvalm

- Hvilken idrettsgren i OL engasjerer deg mest?

- Jeg kjenner at jeg er ganske tradisjonell. Det er langrenn. Ja, det var utrolig gøy med utforgullet (Aksel Lund Svindal) og skøytegullet (Håvard Lorentzen). Men det er noe med når Marit Bjørgen og Stina Nilsson går sisteetappen på stafetten. Da blir jeg svett i hendene og kvalm.

- Hvis du fikk velge intervjuobjekt uansett idrettsgren – sommer som vinter – hvem hadde du valgt da?

- David Beckham har alltid vært en helt. Men jeg vet ikke om han er drømmeintervjuobjektet. Så har du selvfølgelig en legende som Maradona. Nei, jeg tror det måtte blitt Cristiano Ronaldo. Han er fascinerende. Jeg blir liksom ikke helt klok på mentaliteten hans. Hva slags selvbilde og menneske er det bak den mannen? Han gjør masse bra.

HOPPGJESTER: Eurosport og Anne Sturød har hatt mange suksessrike norske gjester i studio de siste dagene. Her hopperen Robert Johansson og trener Alexander Stöckl. FOTO: SIGURD KNUDSEN / EUROSPORT
HOPPGJESTER: Eurosport og Anne Sturød har hatt mange suksessrike norske gjester i studio de siste dagene. Her hopperen Robert Johansson og trener Alexander Stöckl. FOTO: SIGURD KNUDSEN / EUROSPORT Vis mer

Sturød fortsetter:

- Jeg husker da jeg jobbet med spansk fotball. Jeg var alltid lei av framstillingen om at Barcelona er «The Good Guys» og Real Madrid «The Bad Guys». At Messi er godheten selv og Ronaldo skurken. Jeg tror det er overdrevet.

- Ikke overrasket

- Hvordan opplever du å jobbe i en mannsdominert bransje?

- Jeg har alltid trivdes godt i miljøet som sportsjournalist, men jeg er også glad for at ting har blitt tatt tak i som en følge av #metoo-kampanjen. Jeg tror at hvis du hadde samlet en gruppe kvinner som har jobbet en stund med sport, ville ingen av dem blitt overrasket over det som kom fram i høst. Alle har opplevd sine ting. Kanskje ikke kjempealvorlige enkelthistorier, men i sum ganske mye.

Hun fortsetter:

- Men jeg har aldri opplevd det som noe problem å være kvinne i møte med trenere og utøvere. Jeg tror ikke de har behandlet meg noe annerledes enn mine mannlige kolleger. Nå er jeg også blitt 42 og da er det litt annerledes enn når du er en nyutdannet 25-åring.

Samboer

Privat er hun samboer med Oddvin Aune. Han jobber i kulturavdelingen i NRK.

OL 2018: Norsk Regnesentral er tilbake i Dagbladets OL-studio, hvor de forteller om hvor suverene Norge faktisk er. Vi tar noen historiske tilbakeblikk, og avslører hvor mange medaljer prognosene nå sier at vi kommer til å ende opp med. Med sportskommentator Esten O. Sæther, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

- Vi møttes første gang da vi begge studerte i Volda rundt 2000-tallet. Men det var først for fire år siden at vi ble sammen. Vi bor i Oslo.

- Hva gjør du på fritida?

- Det går veldig mye i fotball. Han (Oddvin) er blitt veldig glad i Premier League. Tidligere brydde han seg bare om Tromsøs kamper. Nå er han hektet på Fantasy Premier League. For meg er Tottenham favorittlaget og jeg har vært en del på White Hart Lane. Jeg har holdt med dem siden 1990-tallet. Det hadde sikkert litt å gjøre med at Erik Thorstvedt var der, påpeker Sturød.

Lørdag og søndag arrangeres de to siste dagene av OL. I begynnelsen av neste uke drar hun tilbake til Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!