Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eva (42) bryter stillheten etter Mourinhos slakt

Stilte på konferanse i London.

OFFENTLIG TALE: Eva Carneiro snakket for første gang offentlig etter at hun fikk sparken som Chelsea-lege. Her er hun med ektemannen Jason De Carteret i London denne helga. Foto: AP Photo/Matt Dunham
OFFENTLIG TALE: Eva Carneiro snakket for første gang offentlig etter at hun fikk sparken som Chelsea-lege. Her er hun med ektemannen Jason De Carteret i London denne helga. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere Chelsea-legen Eva Carneiro (42) stilte i helga på en medisinsk konferanse i London. Dette er første gang kvinnen fra Gibraltar snakker offentlig etter at hun fikk sparken i Chelsea, etter blant annet bråk med daværende manager José Mourinho.

- Å ha tillit til det medisinske apparatet er helt essensielt. Hvis du får en spiller til å ha tiltro til deg, er det større sjanse for at restitusjonsprosessen går bra. Spilleren vil stole på det hvis du gjør ting på rett måte, sier Carneiro, gjengitt av The Guardian

Det var i 2-2-kampen mot Swansea i august at det svartnet for manager Mourinho. Portugiseren ble fly forbanna på sitt eget støtteapparat som gikk ut på banen for å hjelpe en spiller - samtidig som Chelsea jaktet scoring.

- Jeg var ikke fornøyd med det medisinske apparatet. Selv om du er lege, eller har andre oppgaver på benken, så må du forstå selve spillet. De er naive, sa Mourinho.

Sinne Carneiro ble deretter vraket fra å delta på kampene til Premier League-laget, før hun til slutt fikk sparken. Saken ble en stor snakkis i britisk sportspresse og en munnavleser ble satt på jobben for å finne ut hva Mourinho sa i kampens hete:

«Filho da puta» er de portugisiske ordene Mourinho bruker.

Fritt oversatt til norsk blir det «sønn av ei hore».

I tillegg hevder en munnavleser at Mourinho sier følgende:

«Hey, hey. Kom deg av banen nå. Søren heller».

Carneiro var ferdig i Chelsea i fjor høst, men 42- åringen har seinere gått til rettslige skritt mot London-laget.

Ny jobb og gift Under helgas konferanse snakket Carneiro mye om forholdet mellom spillere og trenere.

- Forholdet med lagledelsen er viktig for hvordan risiko spillerne tar, sier legen.

Carneiro er nå ansatt ved et medisinsk senter i Gibraltar. I november giftet hun seg med polfareren Jason De Cateret.

Tidligere har Carneiro takket for støtten via sosiale medier:

- Jeg ønsker å takke alle for den overveldende støtten dere har gitt meg. Jeg setter veldig stor pris på det, skrev 41-åringen på sin egen Facebook-side.

SINT: Mourinho skjelte ut Carneiro i august. Foto: BPI/REX Shutterstock
SINT: Mourinho skjelte ut Carneiro i august. Foto: BPI/REX Shutterstock Vis mer
Hele Norges coronakart