Eva Carneiro skal ha fått sin 17 år gamle drøm knust av Mourinho

Nå tas Chelseas utskjelte lege i forsvar.

FIKK HØRE DET: Chelsea-lege Eva Carneiro ble skjelt ut av manager José Mourinho både under og etter sist helgs oppgjør mot Swansea. Foto: NTB SCANPIX
FIKK HØRE DET: Chelsea-lege Eva Carneiro ble skjelt ut av manager José Mourinho både under og etter sist helgs oppgjør mot Swansea. Foto: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Da hun så en mannlig lege løpe ut på en fotballbane under VM i 1998 for å hjelpe en spiller, startet Eva Carneiros (41) drøm:

Hun vil vise at også kvinner kunne ha den samme, prestisjefylte rollen i en toppklubb. I 2011 ble drømmen oppfylt, da hun ble forfremmet til å få medansvaret for Chelseas A-lag av daværende manager André Villas-Boas.

Portugiseren viste Carneiro stor tillit, og i ettertid har hun blitt en populær skikkelse både blant spillerne og fansen. Hun har også bidratt til at den regjerende Premier League-mesteren har hatt få skadeproblemer de siste sesongene.

Derfor er reaksjonene nå mange etter at Chelsea-sjef José Mourinho slaktet Carneiro offentlig for en hendelse som spilte en mildt sagt perifer rolle i 2-2-kampen mot Swansea sist lørdag.

Mourinhos vrede Episoden oppsto helt på tampen av serieåpningen. Stjernespilleren Eden Hazard ble liggende å vri seg i smerter etter en duell. Dommer Michael Oliver vinket Chelseas medisinke støtteapparat inn på banen. Faktisk gjorde Olvier det to ganger.

Den siste gangen adlød Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn kamplederens instruks - til Mourinhos store frustrasjon, skulle det raskt vise seg.

Eller rettere sagt vrede.

For umiddelbart etter kampslutt hudflettet Chelsea-manageren Carneiro og Fearn for å «ikke skjønne seg på fotball». De måtte jo ha visst at Hazard egentlig ikke trengte behandling - selv om dommerens instrukser tydet på noe annet, mente portugiseren.

For hadde det medisinske apparatet visst dét, ville Hazard sluppet å gå av banen før han kunne ta del i spillet igjen - noe Mourinho syntes var svært uheldig.

Får støtte I løpet av de siste dagene har hendelsen blitt heftig diskutert blant engelske fotballkommentatorer, eksperter og supportere. Samtidig har det blitt kjent at Carneiro straffes ytterligere av Mourinho - utover den offentlige refsen.

I framtida får legen ikke lenger være en del av støtteapparatet som er med på kamper og treninger. Rollen hennes i London-klubben er marginalisert, noe fansen har store problemer med å forstå.

LÅ NEDE: Chelseas stjernespiller Eden Hazard måtte forlate banen i noen sekunder etter å ha fått behandling på tampen av oppgjøret mot Swansea, i henhold til reglementet. Derfor mente Mourinho at helsepersonellet aldri skulle entret gresset. Foto: NTB SCANPIX
LÅ NEDE: Chelseas stjernespiller Eden Hazard måtte forlate banen i noen sekunder etter å ha fått behandling på tampen av oppgjøret mot Swansea, i henhold til reglementet. Derfor mente Mourinho at helsepersonellet aldri skulle entret gresset. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Avgjørelsen hans om å angripe klubbdoktoren vår var tåpelig. Å stemple henne som «naiv» er naivitet fra hans side. Hvorfor kunne ikke hele denne sagaen blitt holdt bak lukkede dører? Hvilke logiske argumenter kan det virkelig være for å henge henne ut som dette? skriver Rory Jennings i ChelseaFansChannel i et Daily Mail-publisert innlegg.

- Hun er populær blant både fansen og spillerne. Å ha dette urovekkende og forstyrrende elementet når en så stor kamp som Manchester City venter til helga, er en farse, skriver Jennings.

Tror Carneiro er ferdig Carneiro takket selv for «en overveldende støtte» fra folk i en Facebook-melding søndag kveld, men det skal bare ha gjort vondt til verre.

- Slik livet er i Chelsea, virket det provoserende tatt i betraktning hvor sterkt klubben fraråder medlemmer av støtteapparatet å komme med noen som helst form for offentlige uttalelser, skriver sportskommentator Sam Wallace i The Independent.

Han tror Carneiro nå er ferdig i klubben.

- Det ser ut til at disse få ordene av takknemlighet har beseglet Carneiros skjebne og at tiden hennes i Chelsea er så godt som over.

Hvilken straff fysioterapeuten Fearn får er ennå ikke kjent.