Evakuerer hele olympiaparken:
- Det er for deres egen sikkerhet

Vinden er så kraftig at arrangøren frykter for folks sikkerhet.

TATT AV VINDEN: En salgsbod i olympiaparken har blåst i fillebiter. Nå evakueres området på grunn av den sterke vinden. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet
TATT AV VINDEN: En salgsbod i olympiaparken har blåst i fillebiter. Nå evakueres området på grunn av den sterke vinden. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GANGNEUNG (Dagbladet): At det blåser i de sørkoreanske fjellene har de fleste fått med seg, men i dag kom den ekstreme vinden til Gangneung der hallsportene arrangeres.

Dagbladet ble først evakuert fra presseteltet utenfor curlingarenaen da funksjonærene var redde for at hele teltet skulle blåse i fillebiter.

​Og riktignok, det skranglet faretruende i konstruksjonen da kastevinden fikk tak.

- Vi må be dere om å forlate stedet og trekke inn i arenaen i tilfelle ting blir verre. Det er for deres egen sikkerhet i tilfelle ting blåser i stykker, sier funksjonæren med ansvar for pressesenteret til Dagbladet.

Ifølge NTB melder lokale medier om vind med over full storm i kastene. Flere personer er på sykehus og får behandling for øyeskader.​​

Evakuerer

På vei gjennom olympiaparken til skøytearenaen, hørtes plutselig en stemme på høytaleranlegget.

Den advarte alle om å ferdes utendørs på grunn av den sterke vinden, og ba folk om å trekke inn i arenaene. Alle telt, restauranter og stands i parken er nå stengt.

Vinden er så kraftig at deler av en stor Coca Cola-installasjon blåste ned.

Rett ved siden av har en rekke brannmenn kommet til for å sikre et provisorisk salgssted som har blåst over ende. To kjøleskap har veltet, og både tak og vegger har flydd bort. Bare jernstengene står, delvis igjen.

Kort tid etter ble Dagbladet igjen evakuert - denne gang fra pressesenteret utenfor ishockey-arenaen. Alle ble så geleidet inn i hallen, og det gikk ut et nødvarsel om at alle i området bør være forsiktige når de ferdes utendørs da vinden i området er kraftig.

AVLYSTE RENN: Dagbladets reporter rapporterer om været i Pyeongchang etter å ha vært på sin fjerde konkurranse for dagen, der tre av de har blitt avlyst. Video/reporter: Thomas Haarstad Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Kaos

Meryl fra Virginia forteller til Dagbladet at hun ikke vet hvor hun skal gå i kaoset som har oppstått.

- Vet du om vi må evakuere? Vi kommer oss hverken inn eller ut noe sted.

Tilskueren fra USA er en av de som fikk beskjed om å komme seg ut av den olympiske parken onsdag.

Det meldes også at flere busser hadde trøbbel med å holde seg på veien på turen ned fra fjellområdet og til Pyeongchang. Det skriver NTB.

Bussen nyhetsbyråets utsendte satt i, sneiet innom autovernet da vinden grep tak i bussen midt på en bro.

Evakuerer hele olympiaparken:- Det er for deres egen sikkerhet

- Vinden er fryktelig sterk

Dagbladet møtte de norske skiskytterherrene onsdag formiddag lokal tid. Da blåste det kraftig utenfor deltagerhotellet. Til tider har det vært så sterk vind under OL-øvelsene at det knapt har vært mulig å gjennomføre en skikkelig skyteserie.

- Vinden er fryktelig sterk og det har knapt vært vindstille siden vi kom. Vi visste det ville bli krevende, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Johannes Thingnes Bø forteller:

- Vinden har vært helt avgjørende under skytingen på stadion. Jeg har ikke taklet det bra nok. Får du så sterk vind på normaldistansen, så må du bare vente.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer