KONTROVERSER: Bokseren, som går under kallenavnet «The Real Deal», er den eneste som har blitt kronet som verdensmester i tungvekt fire ganger, men nå har 51-åringen forvillet seg ut på tynn is. Foto: Adam Bettcher/Getty Images for Starkey Hearing Foundation/AFP
KONTROVERSER: Bokseren, som går under kallenavnet «The Real Deal», er den eneste som har blitt kronet som verdensmester i tungvekt fire ganger, men nå har 51-åringen forvillet seg ut på tynn is. Foto: Adam Bettcher/Getty Images for Starkey Hearing Foundation/AFPVis mer

Evander Holyfield hevder homofili er «unormalt» og kan «fikses»

Tidligere verdensmester i hardt vær.

(Dagbladet): Evander Holyfield, som kanskje er mest kjent for tittelkampen mot Mike Tyson hvor en del av øret hans forsvant, lanserte i fjor høst ideen om et comeback til bokseringen.

Bokseren, som går under kallenavnet «The Real Deal», er den eneste som har blitt kronet som verdensmester i tungvekt fire ganger, men nå har 51-åringen forvillet seg ut på tynn is.

«Det er slikt man går til legen for å fikse» For tiden er Holyfield med i et britisk realityprogram, og under en diskusjon på programmet kom amerikaneren med mindre flatterende kommentarer om homofile. Det skriver The Guardian.

Temaet for samtalen var at det hadde vært bra for boksesporten om et utøver åpent sto fram som homofil. Det var ikke Holyfield enig i.

Han stilte seg uforstående til hvorfor dette ville være en god ting, og sa rett ut at det «ikke er normalt» å være homofil. Han sidestilte det også med andre handicap, og mente at «det er slikt man går til legen for å fikse».

Kontroversielt I etterkant har utspillet skapt en rekke reaksjoner i Storbritannia, og en talsperson for tv-programmet har selv gått ut og beklaget at diskusjonen kom på lufta.

- Evander ble fortalt at hans synspunkter ikke deles av en stor del av samfunnet, og han ved å komme med disse ytringene fornærmer mange. Han har blitt advart om å gjenta disse. Evander forstod og godtok dette.

Bokseren har fortsatt ikke kommet med noen form for unnskyldning etter uttalelsene.

Reaksjoner Det er ikke bare programmets produsenter som har reagert på utspillene fra 51-åringen. Den Engelske artisten Boy George kom med følgende beskjeder på sin Twitter-profil.

- Skammelig. Jeg beundret Mr Evander Holyfield. Han virket som en hederlig person, og jeg var sikker på at han var en både kul og smart kjempe.

- Når man kommer inn i landet burde det stå et stort skilt! Velkommen til Storbritannia. Rasisme, diskriminering og stygt hår bør ikke tolereres.

Lang vei til comeback Tross ryktene om en returkamp, boksefans verden over må vente litt med å slippe jubelen løs for det som kan bli en av boksingens største begivenheter noen sinne. Det har nemlig vært snakk om et nytt storoppgjør mellom de to tidligere.

Så sent som i 2010 ble det spekulert i om en kamp var på trappene, men den gang rant det hele ut i sanden.

Og skulle det mot all formodning bli et returoppgjør, har de begge en jobb å gjøre med å komme seg i form. Holyfield bokset sist for to og et halvt år siden da han slo danske Brian Nielsen.

Tyson på sin side har ikke vært i ringen siden 2005 da han tapte på teknisk knock-out for irske Kevin McBride.