BLIR LAGKAMERATER: Thor Hushovd og Cadel Evans (i gul trøye) skal sykle sammen i BMC neste sesong. I et stort Reuters-intervju ble australieren sitert på at han ikke ønsker å forsvare Tour de France-triumfen med en sprinter på laget sitt. På Twitter skriver han derimot det stikk motsatte. Foto:     AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
BLIR LAGKAMERATER: Thor Hushovd og Cadel Evans (i gul trøye) skal sykle sammen i BMC neste sesong. I et stort Reuters-intervju ble australieren sitert på at han ikke ønsker å forsvare Tour de France-triumfen med en sprinter på laget sitt. På Twitter skriver han derimot det stikk motsatte. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Evans avviser skepsis til å sykle med Hushovd

«Jeg vil ikke sykle med en sprinter», ble TdF-vinneren sitert på i Australia.

(Dagbladet): Denne uka signerte Thor Hushovd en avtale med BMC, som gjør ham til lagkamerat med Tour de France-vinner Cadel Evans fra 2012 til 2014.

I et ferskt Reuters-intervju, som senere er gjennomsitert i australske medier og på diverse sykkelnettsteder, uttaler autralieren angivelig at han ikke vil ha Hushovd med på laget når TdF-triumfen skal forsvares neste sommer.

Twitter føler han seg imidlertid misforstått.

«Sjekker nyhetene.... jeg vil så gjerne ha Thor #godofthunder på vårt Tour-lag neste år... hvorfor sier folk noe annet?», skriver Evans.

Skeptisk til sprintere
Det er ganske andre toner enn i det opprinnelige intervjuet. Der slår Evans fast at han vil trenge full støtte fra alle de ni lagkameratene, og at en sprinter som Hushovd passer dårlig i en slik lagsammensetning.

- Når det gjelder Thors inntreden i laget, er tanken til Jim Ochowicz (BMC-president) først og fremst å få noen karer inn i laget som kan skaffe resultater tidlig, slik at de ikke avhenger av meg i starten av året. Jeg sa «Hør, Jim, du vil ha en sprinter inn på laget. Jeg ønsker ikke å kjøre med en sprinter, for det har jeg prøvd før, og på det området har jeg gjort mitt. Hvis jeg sykler Touren, vil jeg gjøre det for å vinne». Jeg var ganske tydelig på det punktet, og Jim aksepterte det. Så det er på det grunnlaget at Thor kommer til oss, siteres Evans på hos Reuters.

- Hushovd er ikke en typisk spurter
Jim Ochowicz forsøker å nyansere Evans' uttaleler overfor VeloNews.

- Noen har kanskje misforstått Cadel i det han forsøkte å si, sier han.

- Cadel er lederen på laget, og vi har ett mål, som er å forsvare Tour-triumfen neste år. Valget av ryttere vil bli basert på en rekke ting, deriblant løypekartet. Akkurat som i år vil vi ikke ha en sprinter på laget. Men jeg vil ikke plassere Thor Hushovd i spurterkategorien. Han er åpenbart en spurter, men ikke på samme måte som Cavendish, Greipel eller Petacchi. Det betyr ikke at han ikke kan vinne en etappe, men han kommer ikke til å få noe spesielt opptrekk, eller et lag som kjører for ham hele dagen. Det var uansett ikke slik med Hushovd i år uansett, sier han.

Hushovds hovedmål er som kjent å vinne en av de store vårklassikerne, og aller helst Paris-Roubaix. Ochowicz forsikrer at nordmannen kommer til å bli satset på der, såfremt han er i form.

- Det er seks, åtte måneder unna, og jeg vil ikke komme med noen spådommer akkurat nå. Men han er en favoritt, og vi hentet ham av akkurat den grunnen. Hvis han er frisk og klar, så ja, da er han mannen, sier BMC-presidenten.