Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Evans endelig kvitt den gule uflaksen

- Heldigvis er vi nære Paris i år, sier den sannsynlige Tour-vinneren.

LETTELSE: Cadel Evans har vært forfulgt av uflaks de gangene han har fått på seg gul trøye i Tour de France. Med bare sjarmøretappen igjen og et uinntagelig forsprang til Schleck-brødrene, er det imidlertid ingenting som kan gå galt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Cipriani
LETTELSE: Cadel Evans har vært forfulgt av uflaks de gangene han har fått på seg gul trøye i Tour de France. Med bare sjarmøretappen igjen og et uinntagelig forsprang til Schleck-brødrene, er det imidlertid ingenting som kan gå galt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Cipriani Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å sykle i den gule ledertrøya har som regel bare betydd ulykke for Cadel Evans tidligere. På søndagens sjarmøretappe til Champs-Élysées kan det neppe gå galt.

ser det nemlig ut til at den 34-årige australieren endelig vinner et Tour de France.

- Den første gangen jeg tok den gule trøya var i Hautacam i 2008. 24 timer etterpå lå jeg i en sving med oppskrapet hud og lurte på om jeg kunne komme meg tilbake på sykkelen. Det var en hyggelig overraskelse, men det var lang vei fra Hautacam til Paris, og det ble ikke like vellykket som jeg hadde håpet, erindrer Evans.

Han endte opp med annenplass i sammendraget det året bak spanske Carlos Sastre.

- Jeg led så mye med skadene mine at det var den tøffeste Touren jeg noen gang har syklet.

Armbrudd og gul trøye I fjor tok den tidligere terrengsyklisten, som byttet til landeveissykling i 2002, igjen den gule trøya etter fjelletappen til Morzine-Avoriaz. En velt på samme etappe medførte imidlertid brudd i armen og alt håp om suksess i sammenlagtkampen var igjen ute.

Men søndag kan verdensmesteren fra 2009 bli den første syklisten fra Australia som vinner verdens mest berømte sykkelritt. Om han greier det, blir han den eldste vinneren av Tour de France siden 1922.

- Heldigvis er vi nære Paris i år, sier Evans, som i år «unngikk» ledertrøya med å ligge ett sekund bak Thor Hushovd i sju dager i den første halvdelen av rittet.

Sykkelen klar etter to år Evans tror hans erfaring har gjort at han nå endelig ser ut til å lykkes.

- Dette er et resultat av mye planlegging og erfaring. Dette er mitt sjuende Tour de France, og det at jeg ikke har hatt uflaks, har gjort meg godt. Når ting går galt blir jeg nervøs, sier 34-åringen, og legger til:

- I år har vi virkelig planlagt ting nøye, ikke bare hva vi har gjort i denne Touren, men også alt fra treningsleirer til utstyr. Det har for eksempel tatt mekanikerne to år å lage ferdig temposykkelen min.

(NTB)