Evans i stygg velt, Riccò vant

Dramatisk dag i fjellene.

(Dagbladet.no): Den første fjelletappen opp i Pyreneene bød på stor dramatikk.

Tre timer ut i dagens 224 kilometer lange etappe gikk sammenlagtfavoritten Cadel Evans over ende og skrapet seg skikkelig opp flere steder på kroppen.

Australieren ble bandasjert og plastret underveis i etappen, og etter målgang ble han umiddelbart kjørt til hotellet for medisinsk kontroll. Særlig er det kragebeinet som sjekkes.

- Evans har fått flere skrammer i albuen, låret og hofta, men de fleste er overflatiske, lød de første rapportene fra Tour de France-doktor Gerard Porte.

Tapper Evans

Tross uhellet klarte Silence-Lotto-rytteren å henge med hovedfeltet over de to 1500 meter høye fjellene, og han kom i mål ett minutt og 17 sekunder etter vinneren.

Han heter Riccardo Riccò. Italieneren sto for et vanvittig rykk opp den siste 1.-kategoristigningen, opp mot Col d\' Aspin, 26 kilometer før mål.

Konkurrenter som David de la Fuente og utbryteren Sebastian Lang så plutselig ut som om de sto stille idet dagens triumfator suste forbi - så stor var tempoforskjellen.

FART SOM EN BIL: Italienske Riccardo Riccò skjøt fart og dro fra alle opp den siste 1.-kategoriklatringen. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP/SCANPIX
FART SOM EN BIL: Italienske Riccardo Riccò skjøt fart og dro fra alle opp den siste 1.-kategoriklatringen. Foto: PATRICK HERTZOG/AFP/SCANPIX Vis mer

På denne måten svarte 24-åringen på nye dopingsspekulasjoner De blusset opp etter at det ble kjent at Riccò er blant rytterne som fikk brev om han har unormale blodverdier.

Kirchen fortsatt i gult

- Det er kjent fra før at jeg har en naturlig høy hematokritverdi på 51 (volumet av røde blodlegemer i blodet, angitt i prosent, journ.anm.), sa han sjøl om denne nyheten.

Deretter svarte han med en vanvittig tråkkefrekvens opp fjellsidene.

Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd sparte i dag krefter og trillet i mål på henholdsvis 112.- og 167.- plass, 18,55 og 28,11 minutter bak fjellgeitene.

Trøyefordeling: Kim Kirchen har den gule ledertrøya, seks sekunder foran tapre Cadel Evans; Kirchen leder også poengkonkurransen om den grønne trøya, fire poeng foran Oscar Freire og 18 poeng foran Hushovd; David de la Fuente har fortsatt klatretrøya, og Arvesens lagkamerat Andy Schleck overtar den hvite ungdomstrøya.

\';?>

Evans i stygg velt, Riccò vant
AU, AU: En velt var nok ikke det sto sto øverst på Cadel Evans\' ønskeliste før dagens knallharde klatringer. Her får han behandling.