MØTTE DOPINGLEGE: Syklisten Cadel Evans innrømmer at han møtte den kontroversielle legen Michele Ferrari i 2000, men hevder de ikke snakket om doping. Foto: AP Photo/Christophe Ena
MØTTE DOPINGLEGE: Syklisten Cadel Evans innrømmer at han møtte den kontroversielle legen Michele Ferrari i 2000, men hevder de ikke snakket om doping. Foto: AP Photo/Christophe EnaVis mer

Evans innrømmer møte med dopinglegen Ferrari

Men hevder de ikke diskuterte forbudte stoffer.

2011-vinneren av Tour de France, australske Cadel Evans, vedgår å ha møtt dopinglegen Michele Ferrari, men forbudte stoffer skal aldri ha blitt diskutert.

Møtet skal ha funnet sted i 2000, og Evans skal ikke ha vært i kontakt med italieneren siden den gang. Ifølge australieren skal møtet ha dreid seg om utvikling av klatreegenskaper på sykkelen.

- Det var aldri diskusjon om doping eller noe tegn til noe ulovlig. På den tiden var Ferraris meninger høyt ansett blant lagene og deres sjefer, og derfor hjalp det meg til å få muligheten blant landeveislagene, sa den tidligere terrengsyklisten.

Ferrari er ilagt utestengelse på livstid fra idretten av det amerikanske antidopingbyrået for hans rolle i et bredt dopingnettverk som blant andre inkluderte Lance Armstrong.

Flere nøkkelfigurer innenfor syklingen, deriblant dopingsynder Tyler Hamilton og antidopingekspert Anne Gripper, har hyllet Evans' 2011-seier som en triumf for ren sykling.

(NTB)