Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Evans offer for tegnestift-sabotasje i Tour-løypa

Måtte bytte hjul tre ganger.

HINDRET AV TEGNESTIFTER? Cadel Evans måtte bytte bakhjul hele tre gange rpå dagens etappe. Ifølge rapporter skal det ha vært tegnestifter som punkterte bakhjulet til Evans. Foto: EPA / Yorick Jansens / NTB Scanpix
HINDRET AV TEGNESTIFTER? Cadel Evans måtte bytte bakhjul hele tre gange rpå dagens etappe. Ifølge rapporter skal det ha vært tegnestifter som punkterte bakhjulet til Evans. Foto: EPA / Yorick Jansens / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Cadel Evans har verken hatt formen eller hellet på sin side i årets Tour de France. Australieren var 3.19 bak Bradley Wiggins før dagens etappe, og det kunne blitt mer i dag hadde ikke Team Sky vist stor sportsånd da uhellet rammet 35 år gamle Evans.

Omtrent fire mil før mål, på toppen av Mur de Péguére, måtte nemlig Evans stoppe med et trøblete bakhjul. Veien opp til det 1375 meter høye fjellet var for smal til at bilene kunne følge rytterne opp, og Evans måtte derfor vente på en hjelperytter som kunne gi ham et nytt hjul.

Tegnestifter Ifølge The Guardians livedekning skal det ha vært tegnestifter i toppen av bakken som gjorde at flere ryttere punkterte. Evans ble som nevnt rammet, og det gjorde også Astana-rytter Robert Ki?erlovski som deiset i bakken. Sistnevnte ble så hardt skadet at han måtte bryte Tour de France. Quickstep bekrefter på sin Twitter-konto at det var tegnestifter i Tour-løypa.

- Jeg har ikke hørt om slikt siden 1904, sa Johan Kaggestad i TV2s direktesending.

Også Edvald Boasson Hagen reagerte på de mange punkteringene.

- Det var spesielt med så mange punkteringer. Jeg falt av opp bakken, og tok det med ro, men så så jeg Cadel Evans, og satte meg på hjul, sier Edvald Boasson Hagen til TV2 etter dagens etappe.

På spørsmål om han så noe til den ikke bekreftede tegnestift-sabotasjen, sier Boasson Hagen:

- Jeg så ikke så mye på bakken, men konsentrerte meg om å se framover. Så jeg har ikke sett noe, men det er selvfølgelig usportslig hvis noen har gjort det. Jeg vet ikke hva som har skjedd, sier 25-åringen og legger til:

- Det er ikke normalt med så mye punkteringer. Jeg vet ikke helt hva som skjedde.

Rolland angrep Hovedfeltet, anført av Team Sky, valgte å bremse opp og vente på Evans, men Europcar-rytter Pierre Rolland valgte å angripe. Team Sky valgte å la ham gå, slik at Evans skulle få muligheten til å kjøre seg opp igjen.

- Han kommer til å få så mye kjeft av hovedfeltet etterpå som han ikke har fått siden han gikk på skolen, sa TV2-ekspert Johan Kaggestad om Rollands angrep i tv-kanalens direktesending.

Rolland fikk raskt omtrent halvannet minutt på hovedfeltet, mens Evans - som bytte bakhjul hele tre ganger etter uhellet på Mur de Péguère - måtte bruke masse krefter på å hente inn hovedfeltet igjen. Team Sky og Liquigas holdt tempoet nede i hovedfeltet frem til Evans var oppe igjen, og litt senere ble også Pierre Rolland kjørt inn.

Luis Leon Sanchez vant for øvrig dagens etappe. Han rykket fra de fire andre utbryterne omtrent en mil før mål, og kjørte alene inn til seier. Peter Sagan, som var i brudd så og si hele dagen, tok andreplassen foran Philippe Gilbert og har med det så godt som sikret seg den grønne poengtrøya. Han leder nå med 101 poeng på tyske. André Greipel.

Seieren til Sanchez var en etterlengtet opptur for Rabobank. Det nederlandske laget har bare fire syklister igjen i rittet etter flere uhell på tidligere etapper.

VANT: Luis Leon Sanchez vant den 14. etappen i Tour de France. Foto: AP Photo / Laurent Rebours / NTB Scanpix
VANT: Luis Leon Sanchez vant den 14. etappen i Tour de France. Foto: AP Photo / Laurent Rebours / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media