Evans overtok ledertrøya i Vuelta a Espana

Cunego vant første fjelletappe.

NY SAMMENLAGTLEDER: Cadel Evans hadde et fryktelig Tour de France etter egne standarder, men i Spania har det gått bedre så langt. Australieren overtok i søndag sammenlagtledelsen i rittet fra Fabian Cancellara.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSE JORDAN
NY SAMMENLAGTLEDER: Cadel Evans hadde et fryktelig Tour de France etter egne standarder, men i Spania har det gått bedre så langt. Australieren overtok i søndag sammenlagtledelsen i rittet fra Fabian Cancellara.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSE JORDAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Australieren Cadel Evans overtok ledertrøya i Vuelta a Espana søndag, men det var italieneren Damiano Cunego som vant den første klatreetappen.

Franske David Moncoutie ledet lenge, men han ble angrepet av Cunego da det var et par kilometer igjen til mål på den siste av klatringene opp mot mål på den åttende 204 kilometer lange etappen søndag.Cunego imponerte i avslutningen og kjørte fra alle de andre favorittene på de siste to kilometerne. Heller ikke Moncoutie klarte å svare da Cuengo, som vant Giro d'Italia i 2004, kom på ham bakfra like før mål.

Det var første gang Cunego klarte å vinne en Vuelta-etappe, og når han først skulle vinne, gjorde han det på en veldig overbevisende måte.

Cadel Evans kjørte fornuftig og hadde bare Cuengo, Moncoutie og Robert Gesink foran seg i mål på søndagens etappe. Dermed rykket han opp i teten i sammendraget, men han har en så knepen ledelse som to sekunder på Alejandro Valverde.Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch fortsetter å kjøre svært anonymt. Begge kom inn «med bussen» på søndagens etappe og var nesten halvtimen bak teten. Arvesen endte på 173.-plassen, mens Rasch som hadde samme tid, ble nummer 178.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer