Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Evans overtok ledertrøya i Vuelta a Espana

Cunego vant første fjelletappe.

NY SAMMENLAGTLEDER: Cadel Evans hadde et fryktelig Tour de France etter egne standarder, men i Spania har det gått bedre så langt. Australieren overtok i søndag sammenlagtledelsen i rittet fra Fabian Cancellara.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSE JORDAN
NY SAMMENLAGTLEDER: Cadel Evans hadde et fryktelig Tour de France etter egne standarder, men i Spania har det gått bedre så langt. Australieren overtok i søndag sammenlagtledelsen i rittet fra Fabian Cancellara.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSE JORDAN Vis mer

Australieren Cadel Evans overtok ledertrøya i Vuelta a Espana søndag, men det var italieneren Damiano Cunego som vant den første klatreetappen.

Franske David Moncoutie ledet lenge, men han ble angrepet av Cunego da det var et par kilometer igjen til mål på den siste av klatringene opp mot mål på den åttende 204 kilometer lange etappen søndag.

Cunego imponerte i avslutningen og kjørte fra alle de andre favorittene på de siste to kilometerne. Heller ikke Moncoutie klarte å svare da Cuengo, som vant Giro d'Italia i 2004, kom på ham bakfra like før mål.

Det var første gang Cunego klarte å vinne en Vuelta-etappe, og når han først skulle vinne, gjorde han det på en veldig overbevisende måte.

Cadel Evans kjørte fornuftig og hadde bare Cuengo, Moncoutie og Robert Gesink foran seg i mål på søndagens etappe. Dermed rykket han opp i teten i sammendraget, men han har en så knepen ledelse som to sekunder på Alejandro Valverde.

Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch fortsetter å kjøre svært anonymt. Begge kom inn «med bussen» på søndagens etappe og var nesten halvtimen bak teten. Arvesen endte på 173.-plassen, mens Rasch som hadde samme tid, ble nummer 178.

FØRSTEMANN TIL TOPPS: Damiano Cunego har hatt sine nedturer etter Giro-seieren i 2004. I dag fikk italieneren seg en etterlengtet opptur da han vant sin første seier i Vueltaen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSE JORDAN
FØRSTEMANN TIL TOPPS: Damiano Cunego har hatt sine nedturer etter Giro-seieren i 2004. I dag fikk italieneren seg en etterlengtet opptur da han vant sin første seier i Vueltaen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSE JORDAN Vis mer

I sammendraget er Rasch 34.03 minutter bak Cadel Evans på 144.-plass, men Arvesen på 176.-plass er 48.17 minutter bak lederen.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling