Evans-seier på første Dauphiné-etappe

Boasson Hagen på 10.-plass.

GOD UTFOR: Cadel Evans viste prov på god teknikk i utforkjøringene mot mål og vant den første ordinære etappen i Critérium du Dauphiné. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/NTB scanpix
GOD UTFOR: Cadel Evans viste prov på god teknikk i utforkjøringene mot mål og vant den første ordinære etappen i Critérium du Dauphiné. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/NTB scanpixVis mer

Cadel Evans vant første ordinære etappe i sykkelrittet Critérium du Dauphiné mandag.

Den australske rytteren var en av tre i en utbrytergruppe som holdt sammen til mål. Hovedfeltet var like ved å hente inn trioen like før målgang i Saint-Vallier, men Evans holdt unna og vant spurten greit, foran de to andre utbryterne Jerome Coppel og Andrej Kasjetsjkin.

- Noen ganger ser du en mulighet og må ta den. Jeg fikk bra fart ut av den siste svingen og klarte å holde unna for forfølgerne, sa Evans etter seieren.

Edvald Boasson Hagen var med i gruppen som jaget utbryterne til siste slutt, og nordmannen endte på 10.-plass, fire sekunder bak vinner Evans. 25-åringen er eneste norske deltaker i årets ritt.

Mandagens etappe var også preget av flere stygge velt. Først gikk regjerende OL-mester Samuel Sánchez i bakken. Også Daniel Martin gikk i bakken da rytterne skulle passere en rundkjøring.

Bradley Wiggins, som kom på annenplass på søndagens prolog, tok over den gule ledertrøya, ett sekund foran Evans.

Den 187 kilometer lange etappen fra Seyssins til Saint-Vallier var første ordinære etappe i rittet som startet med prolog søndag, og som avsluttes kommende helg.

(NTB)