SEIG: Regjerende verdensmester Cadel Evans sto imot angrepet fra Alberto Contador og gikk til topps i klassikeren Fleche Wallone.Foto: SCANPIX/REUTERS/Francois Lenoir
SEIG: Regjerende verdensmester Cadel Evans sto imot angrepet fra Alberto Contador og gikk til topps i klassikeren Fleche Wallone.Foto: SCANPIX/REUTERS/Francois LenoirVis mer

Evans vant Flèche Wallone

Gjennombrudd for Lars Petter Nordhaug.

|||Regjerende verdensmester Cadel Evans vant klassikeren Flèche Wallonne på sykkel i Belgia onsdag etter en perfekt timet spurt.

Alberto Contador duellerte med Evans og spanske Joaquim Rodriguez opp den beryktede «muren» i Huy, men det var australieren som valgte perfekt tidspunkt for å tråkke til og som kunne juble for en etterlengtet seier.

Rodriguez kom nærmest Evans, mens Contador måtte nøye seg med tredjeplass.

— Jeg er blitt nummer to, nummer fem, nummer ni. Jeg har nær sagt alle plasseringer unntatt førsteplass i Flèche Wallonne. Det er fantastisk endelig å vinne, sa Cadel Evans.

— Jeg så «muren» med nye øyne denne gang. Jeg ventet til absolutt siste øyeblikk og tok dem på de siste 100 meterne. Det var helt riktig øyeblikk, fortsatte BMC-rytteren.

Lars Petter Nordhaug var med på å prege det 198 kilometer lange rittet. Innsatsen ble hans internasjonale gjennombrudd selv om kreftene ikke holdt helt inn. Nordhaug havnet litt bak opp «muren» og endte på 29.-plass.

Evans er første australske vinner av rittet, som ble arrangert for 74. gang, og den tredje regjerende verdensmester som har seiret i «pilen». Eddy Merckx og Claude Criquielion var de to første.

— Det er en spesiell ære å vinne i regnbuetrøya, sa Evans.

67 kilometer før mål opplevde flere ryttere noen skrekksekunder da det inntraff en massevelt på det regnvåte underlaget.

— Jeg gjorde salto, men slapp fra det med skrubbsår på ryggen og armen. Heldigvis brakk jeg ikke kragebeinet igjen, sa tyske Fabian Wegmann, som nylig var tilbake etter skade.

I kvinnenes Flèche Wallonne, som inngår i verdenscupen, seiret britiske Emma Pooley.

(NTB)