TILBAKE FOR NORGE: Even Pellerud er ansatt som hovedtrener for det norske kvinnelandslaget i fotball. Foto: SCANPIX/AP/Michael Sohn
TILBAKE FOR NORGE: Even Pellerud er ansatt som hovedtrener for det norske kvinnelandslaget i fotball. Foto: SCANPIX/AP/Michael SohnVis mer

Even Pellerud gjør comeback som norsk landslagssjef

Tar over fotballkvinnene.

(Dagbladet): Even Pellerud er ansatt som hovedtrener for det norske kvinnelandslaget i fotball.

Det melder NFF i en pressemelding, der det også innkalles til pressekonferanse i ettermiddag.

Pellerud tok over kvinnelandslaget første gang rett etter EM i 1989, og hadde en suksessrik periode fram til han ga seg etter OL i 1996.

Da hadde han ledet Norge til blant annet VM-gull i Sverige i 1995 og EM-gull i Italia i 1993.

Senere har han trent blant andre Lillestrøm og Canadas kvinnelandslag.

- Jeg føler meg beæret over å bli forespurt å lede det norske kvinnelandslaget igjen. Det var en enkel oppgave å takke ja til jobben, og jeg er stolt over og motivert til å lede arbeidet med å bringe kvinnelandslaget opp til topp internasjonalt nivå igjen. Spillere, trenere og ledere har en stor jobb å gjøre, men avstanden til de beste er absolutt overkommelig, sier landslagssjef Even Pellerud til fotball.no.

Pellerud skal lede kvinnelandslaget i EM i Sverige i sommer, og har kontrakt ut 2016. Det betyr at han også får med seg VM i Canada i 2015 og Brasil-OL i 2016.

Om Norge kvalifiserer seg.

Fotballpresident Ynge Hallén forteller om en grundig prosess, der Pellerud til slutt satt igjen som den beste kandidaten til å overta kvinnelandslaget.

- Styret er svært tilfreds med ansettelsen av Pellerud. I han har vi fått en tydelig og sterk leder som kan gjøre Norge til en sterk medaljekandidat igjen, sier Hallén til fotball.no.

Pellerud får sitt comeback i januar i en turnering i Kina. Norge møter Canada, Sør-Korea og vertsnasjonen Kina i de første oppkjøringskampene til EM-sluttspillet i 2013.

Eli Landsem offentliggjorde i oktober at hun og fotballforbundet ikke ville forlenge kontrakten.