Even Pellerud må vurdere endringer

Har brukt førstevalgene i tre av fire kamper.

 GODKLEM:  Even Pellerud var tydelig fornøyd med Ada Hegerberg under dagens kvartfinale mot Spania. TIl semifinalen må han kanskje gjøre endringer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GODKLEM: Even Pellerud var tydelig fornøyd med Ada Hegerberg under dagens kvartfinale mot Spania. TIl semifinalen må han kanskje gjøre endringer. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Med førstevalgene som har startet tre av fire EM-kamper tok Norge seg til semifinale. Neste gang må landslagssjef Even Pellerud vurdere endringer.

- Jeg må vurdere det fysiske nivået på en del spillere. Jeg tror særlig det blir vanskelig for midtbanen med så mye spilletid. Det kan bli for tøft med en femte kamp etter bare to dagers hvile, sa han etter 3-1-seieren over Spania.

- Ikke vår beste Landslagssjefen var strålende fornøyd med innsatsen defensivt, men ikke like glad for det han så framover på banen.

- Det var ikke vår beste prestasjon. Angrepsmessig kunne det vært bedre, sa Pellerud til NTB.

I innledningen av kampen så det spanske laget skummelt ut.

- Vi lyktes ikke i det høye presset vi hadde lagt opp til, de spanske var for gode med ball. Vi utnyttet heller ikke overgangene, der vi slurvet for mye med ballen. Vi brukte litt tid på å komme inn i kampen, sa han.

Naturlig goalgetter Men etter at Norge senket presset, hadde laget full kontroll defensivt. Spania skapte knapt en sjanse før kampen var tapt.

- Defensivt var det strålende i alle lagdeler, skrøt Pellerud, som også så sin spiss Ada Hegerberg få scoringen hun har siklet etter.

- Ada er en naturlig goalgetter. Det betyr ikke så mye for oss hvem som scorer, men det betyr mye for en spiss, sa han.

Torsdag spiller Norge semifinale. I potten ligger finalefest for 50.000 tilskuere.

- Det er en pen gulrot. Vi kan ikke si oss fornøyd nå, sa Pellerud, som ikke er enig med spillerne som har antydet at alt heretter blir ren bonus.

- Jeg skjønner uttalelsen, men hvis vi går på banen med den innstillingen torsdag så taper vi. Vi er helt nødt til å ha den samme innstillingen vi har hatt hittil.

(NTB)