GOD START: Landslagssjef Even Pellerud er ny landslagssjef for fotballdamene og vant i første forsøk mot Sør-Korea.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GOD START: Landslagssjef Even Pellerud er ny landslagssjef for fotballdamene og vant i første forsøk mot Sør-Korea. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Even Pellerud med seier i første forsøk

Kvinnelandslaget vant 2-0 mot Sør-Korea.

Det norske kvinnelandslaget i fotball slo Sør-Korea 2-0 (1-0) i en turnering i Kina lørdag. Dermed fikk Even Pellerud en god start som landslagssjef.

De norske jentene scoret en gang i hver omgang, og det var Elise Thorsnes og Leni Larsen Kaurin som sto for målene.

- Dette var en god start og en god kamp. Godt gjennomført og et fortjent resultat. Det var en kamp hvor vi hadde flest målsjanser, fortalte Pellerud til fotball.no.

Etter mye og tung trening de siste dagene var Pellerud spent på hva de norske jentene kunne prestere, og han var fornøyd med det han fikk se.

- Vi har lagt igjen mye arbeid her nede. Vi har hatt åtte treningsøkter på tre dager, og det er veldig krevende. Spillerne er veldig fokuserte. De vet det er langt igjen, men i dag har laget gjort en god jobb, skrøt han.

Ferskt lag Bare to av de spillerne som var med i den avgjørende kvalifiseringskampen mot Island i fjor høst var med i startelleveren lørdag. Det var altså et ferskt lag Pellerud sendte på banen i Kina. Etter kampen var han fornøyd med mange av de enkeltprestasjonene han fikk se.

- Vi ble presset bakover, men hadde god kontroll. Sørkoreanerne prøvde å få gjennombrudd på kantene, men vi hadde gode sidebacker i Ingrid Ryland og Kristine Hegland som nektet innlegg, sa han.

Han skrøt også av den avgjørende scoringen til Leni Larsen Kaurin. Den kom 14 minutter før slutt.

- Det var et viktig mål. Kampen lå og vippet akkurat da. Hun sto fram som en klok veteran i dag, mente Pellerud.

Skader Elise Thorsnes, som scoret det første norske målet, og Hege Hansen måtte forlate banen med skader. Det var trist for Pellerud, for begge kommer trolig ikke til å spille mer i denne turneringen.

- Vi har mange skader nå, og fikk to nye i dag. Vi får se, men det kan nok hende Elise og Hege er ute for resten av turneringen, sa Pellerud.

Den norske skadelisten er lang, men landslagssjefen håper Lene Mykjåland, Mari Knudsen, Ingrid Hjelmseth, Emilie Haavi og Mari Sandvei kan være tilbake til mandagens kamp mot Kina. Caroline Graham Hansen og Guro Pettersen blir ikke klare.

Kineserne tapte sin kamp mot Canada lørdag. Det ble 1-0 til canadierne, men likevel tror Pellerud de norske jentene kommer til å få en tøff kamp mot Kina.

(NTB)