Even Wetten gir seg som skøyteløper

- Ikke fornøyd med egen utvikling.

(Dagbladet.no): Even Wetten legger opp som skøyteløper, bare 25 år gammel.

- Jeg er ikke fornøyd med min egen utvikling, og etter en totalvurdering har jeg kommet fram til at det beste er å gi seg. Den avgjørelsen er endelig, jeg er ferdig som aktiv skøyteløper, sier han til Aftenposten.

Han brøt med landslaget i sommer, etter at motivasjonen forsvant sist vinter.

- Jeg har ikke lyst å gå i detalj, men jeg kunne for eksempel trent annerledes. Problemstillingen er veldig sammensatt, sier Wetten.

Han ønsker ikke å besvare Aftenpostens spørsmål om at det skal ha vært en konflikt mellom ham og landslagstrener Peter Mueller.

Mueller benekter overfor Aftenposten at det har vært en konflikt, og sier Wetten alltid er velkommen tilbake om han finner tilbake motivasjonen.

- Han har gjort et valg, og det får vi respektere, sier landslagstreneren.

Wetten var relativt ukjent da han plutselig vant VM-gull på 1000 meter og bronse på 1500 i Inzell mars 2005. Bare de spesielt interesserte visste egentlig hvem Even Wetten var.

KOM, VANT OG FORSVANT: Even Wetten var ukjent for de fleste da han plutselig gikk inn til VM-gull på 1000 meter i Inzell i 2005. Nå legger 25-åringen opp som skøyteløper. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
KOM, VANT OG FORSVANT: Even Wetten var ukjent for de fleste da han plutselig gikk inn til VM-gull på 1000 meter i Inzell i 2005. Nå legger 25-åringen opp som skøyteløper. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix Vis mer

- Det er litt rart å tenke på det: I går var jeg ingenting. I dag er jeg verdensmester, sa Wetten selv etter 1000-metergullet.

Even Wetten gir seg som skøyteløper
- IKKE KONFLIKT: Landslagstrener Peter Mueller (t.h.) avviser at det skal ha vært en konflikt mellom han og Wetten. Her feirer de VM-gullet i Inzell.