Evensen fulgte opp rekordhoppet med verdenscupseier

Delte seieren i Vikersund med Gregor Schlierenzauer.

FULGTE OPP REKORDHOPPINGEN: Johan Remen Evensen fulgte opp gårsdagens verdensrekorder med sin første individuelle verdenscupseier - en seier han delte med østerrikske Gregor Schlierenzauer.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN
FULGTE OPP REKORDHOPPINGEN: Johan Remen Evensen fulgte opp gårsdagens verdensrekorder med sin første individuelle verdenscupseier - en seier han delte med østerrikske Gregor Schlierenzauer.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Man kan bli utladet av mindre, men Johan Remen Evensen lot seg ikke vippe av pinnen tross gårsdagens verdensrekordhopp på 246,5 meter i Vikersund.

I dagens verdenscuprenn var moldenseren og østerrikske Gregor Schlierenzauer i en divisjon for seg selv da de delte seieren, 46,6 poeng foran treer Simon Ammann fra Sveits.

Det ble ingen ny verdensrekord i Vikersund i dag, men Evensen leverte likevel skiflyging i særklasse da han satte et fjellstøtt telemarknedslag på 240 meter til tre ganger 19,5 som tellende stil i første omgang.

Schlierenzauer sto på sin side for det nest lengste svevet i hopphistorien da han landet på 243,5 meter. En god del dypere enn Evensen, men likefullt godt nok til å inneha ledelsen etter første omgang, 2,9 poeng foran nordmannen.

I særklasse Finaleomgangen var preget av vanskelig vind og lav fart, men to mann mestret de vanskelige forholdene til fulle: Evensen og Schlierenzauer.

Fra avsats to klarte Evensen å skvise ut 234,5 meter og to ganger 19 og en ganger 19,5 i stil. Dermed var presset på østerrikeren, som virker å være tilbake for fullt etter skadeproblemene som har plaget ham denne vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer