Evensen sikret WBC-tittel

Vant på poeng mot Willie Casey.

VANT: Proffbokser Andreas Evensen seiret knepent på poeng mot iren Willie Casey etter tolv runder i kampen om WBCs internasjonale tittel i fjærvekt lørdag. Foto: NTB Scanpix
VANT: Proffbokser Andreas Evensen seiret knepent på poeng mot iren Willie Casey etter tolv runder i kampen om WBCs internasjonale tittel i fjærvekt lørdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Proffbokser Andreas Evensen (26) seiret knepent på poeng mot iren Willie Casey (30) etter tolv runder i kampen om WBAs internasjonale tittel i fjærvekt lørdag. Seieren kom etter splittet dommeravgjørelse: 115-113, 114-114, 115-113. Nordmannen gikk ut i høyt tempo, men ble i fjerde runde skallet til blods under høyre øye. Kuttet og etter hvert flere treffere fra Casey, førte til at Evensens ansikt hovnet kraftig opp. Det så ut til å kunne gå mot irsk seier da to runder gjensto av kampen, men nordmannen økte tempoet ytterligere og tok tilbake kommandoen i sluttrundene. — Litt ømt, men det er verdt det. Styrken min er at jeg har god kondisjon. Jeg kunne kjørt på i 24 runder om nødvendig. Etter kampen var jeg sikker på at jeg hadde gjort nok for å vinne. Jeg utbokset ham (Casey) i runde etter runde, konkluderte Evensen for Viasat.

Sikter mot VM-tittel Nå kan det åpne seg en mulighet til kamp om VM-tittelen i World Boxing Association (WBA). Trønderen står med merittlisten 16 seirer (6 knockout), to tap og en uavgjort. — Jeg skal jobbe hardere og være enda bedre forberedt framover. Endestasjonen er en VM-tittel. Jeg stopper ikke før, slo Andreas Evensen fast.
Smådal vant Willie «Big Bang» Casey er tidligere europamester, og han har også vært utfordrer til VM-tittelen i super bantam. — Briten traff med tunge slag, og det er vanvittig hva Andreas tåler. Det er et helvete å møte en motstander som slår like hardt med begge hender og i hvert slag, sa trener Helge Wærøy. I en tidligere kamp proffdebuterte Simen Smådal til seier. På mindre enn to minutter hadde nordmannen slått motstanderen kraftig til blods, og kampen ble stoppet. Smådal blir trent av Thomas Hansvoll.

(NTB)