Evensen skal sparre mot sin overmann

Hjelper Ricky Burns mot ny tittelkamp.

SATTE SEG I RESPEKT: Andreas Evensen (t.v.) var sjanseløs i VM-kampen mot Ricky Burns i Glasgow sist høst, men satte seg i respekt hos det skotske boksepublikummet da han sto distansen ut. Nå har han blitt invitert tilbake for å sparre med Burns fram mot verdensmesterens neste kamp i mars.Foto: John Clifton / Action Images / Scanpix
SATTE SEG I RESPEKT: Andreas Evensen (t.v.) var sjanseløs i VM-kampen mot Ricky Burns i Glasgow sist høst, men satte seg i respekt hos det skotske boksepublikummet da han sto distansen ut. Nå har han blitt invitert tilbake for å sparre med Burns fram mot verdensmesterens neste kamp i mars.Foto: John Clifton / Action Images / ScanpixVis mer

Bokseren Andreas Evensen tapte VM-kampen i super fjærvekt mot skotten Ricky Burns, men får prøve seg igjen mot den skotske verdensmesteren.

- Ricky Burns skal bokse ny kamp 12. mars, og han vil ha Andreas (Evensen) over som sparringpartner i februar. Det har vi takket ja til, og da får vi også sjansen til å sparre mot den britiske mesteren i fjærvekt, John Simpson, forteller trener og manager Helge Wærøy til NTB.

Burns setter VM-tittelen i World Boxing Organization (WBO) på spill mot ghaneseren Joseph Lareya, og Andreas Evensen er en av dem som skal passe på å få skotten i toppform til den kampen.

Han møtte selv skotten i VM-kamp 4. desember i fjor og tapte klart på poeng over 12 runder, men imponerte så mye at Burns vil ha ham med på laget.

- Vi har holdt kontakten med både Ricky Burns og treneren hans etter kampen vi bokset i Glasgow. Det har vært positivt, og det hersker liten tvil om at Andreas satte seg i respekt hos skottene, sier Wærøy.

Ingenting konkret Når det gjelder Evensen selv er det ingenting konkret å snakke om når det gjelder kamper, men Wærøy sier han jobber med en kamp i mars.

- Det jeg kan si er at Andreas ikke kommer til å fortsette å bokse i super fjærvekt. Han går nå tilbake til sin naturlige vektklasse, fjærvekt, og på litt sikt kommer vi til å satse på EM- eller VM-kamp i den klassen, forteller manageren.

Evensen står med to tap på 15 kamper, men Wærøy understreker at de to nederlagene er kommet i super fjærvekt.

- Dette betyr at Andreas er ubeseiret i sin egen vekt, og det får vi spille videre på, sier Wærøy.

Evensen måtte si fra seg interkontinentaltittelen sin i fjærvekt (WBO-versjonen) da han sa ja til å møte Burns i VM-kamp i en tyngre klasse.

Grep sjansen - Vi synes det var riktig å gripe sjansen om en VM-kamp da vi fikk den. Derfor kommer verken Andreas eller jeg til å angre på at vi sa ja til å møte Burns, sier Wærøy.

Nå er Evensen tilbake i treningslokalet under butikken på Melhus, og han trener for fullt. Det har han forresten gjort helt siden han kom tilbake fra Glasgow.

- Motivasjonen er det ingenting å si noe på. Andreas står på for fullt, og vi er innstilt på å satse mot nye tittelkamper, men når de kommer, er det vanskelig å si. Mange ting må klaffe, ikke minst det å få med TV, forteller Wærøy.

VM-kampen mot Ricky Burns har brakt mye positivt med seg, både når det gjelder gjenkjennelsesfaktor og medieoppmerksomhet.

- Rent økonomisk får vi hjulene til å gå rundt også, men penger er en privatsak, så jeg vil ikke si om de går mye fortere rundt enn før VM-kampen. Det er jo også slik at penger aldri har vært noen drivkraft for oss, sier Wærøy.

(NTB)