Evensen tapte EM-tittelen på teknisk knockout

Kamp til målstreken.

(Dagbladet): Det ble en intens boksekamp om europamester-tittelen mellom Andreas Evensen og belgiske Alex Miskirtchian. De to kjempet jevnt, og det var virkelig en kamp helt til målstreken.

Det ble dramatikk i siste runde da dommeren stoppet kampen etter at Evensen fikk et slag, falt i bakken og var klar for mer. Men da satte dommeren ned foten, og kampen ble avgjort på teknisk knockout i favør Miskirtchian.

- Jeg synes kampen gikk bra, og ble fortvilet da dommeren stoppet kampen. Jeg var klar for å fortsette. Men hva kan man gjøre, dommeren er her for å passe på oss, sa en mørbanket Evensen til Viasat 4 etter kampen.

Stayer Evensen gikk offensivt ut i forkant av kampen. Dette var en kamp han virkelig ville vinne.

Det ble også en offensiv start på kveldens boksekamp. Det var et hardkjør fra første til tolvte runde.

Et par ganger fikk Evensen et slag fra Miskirtchian som satte ham ut av spill. Den ene gangen falt han i bakken, reiste seg opp igjen, og var tydelig preget. I sjuende runde fikk han seg også et skikkelig slag i fjeset, og så preget ut.

Men Evensen viste skikkelig stayerevne. For hver runde det bikket imot, reiste han seg opp igjen og kjempet på linje med beligeren. Til tider var trønderen klart best.

- Det var en tøff kamp, og jeg ble sjokkert over hvor hardt han gikk ut i første runde. Men det var close race helt til siste runde. Jeg syntes jeg la opp kampen greit, men det kom noen elementer som gjorde at jeg ble tatt litt på senga, sier Evensen.

EUROPAMESTER-DRØMMEN BRAST: Andreas Evensen kjempet tett med belgiske Alexander Miskirtchian. Til Evensens skuffelse ble kampen avgjort på teknisk knockout i favør belgieren i tolvte runde.
Foto: Claus Fisker / NTB scanpix
EUROPAMESTER-DRØMMEN BRAST: Andreas Evensen kjempet tett med belgiske Alexander Miskirtchian. Til Evensens skuffelse ble kampen avgjort på teknisk knockout i favør belgieren i tolvte runde. Foto: Claus Fisker / NTB scanpix Vis mer