VIKTIG KAMP: Andreas Evensen (t.h) vil med seier over Frenois få bokse EM-kamp mot belgieren Alexander Miskitchian.
Foto: Søren Bidstrup / Scanpix
VIKTIG KAMP: Andreas Evensen (t.h) vil med seier over Frenois få bokse EM-kamp mot belgieren Alexander Miskitchian. Foto: Søren Bidstrup / ScanpixVis mer

Evensen veide for mye - får likevel bokse den viktige kampen

- Nå er jeg ferdig med det verste.

- Jeg veide inn til 57,5 kg. Det er litt i overkant, men beskjeden jeg fikk var at det var greit, for franskmannen var litt for tung han også. Nå er jeg ferdig med det verste, sa Andreas Evensen til NTB etter å ha vært på vekta i Finland.

Han står foran en av de aller viktigste kampene i karrieren sin. Seier over Frenois vil gi ham EM-kamp mot belgieren Alexander Miskirtchian en gang utpå nyåret. Selv om Evensen er førsteutfordrer til EM-beltet, må han gjennom kampen mot franskmannen lørdag kveld, for å overbevise Sauerland-folkene om at han er en tittelkamp verdig.

Han har allerede bokset VM-kamp mot skotten Ricky Burn. Den gikk i super fjærvekt for to år siden, og Evensen tapte på poeng. I tillegg har han også vært interkontinentalmester to ganger i karrieren sin, så han er på ingen måte ukjent med store og viktige kamper.

Høy Han fikk sett lørdagens motstander for alle første gang fredag ettermiddag på innveiingen. Tidligere har han studert Frenois på video, men det er annerledes å møte ham ansikt til ansikt.

- Han er litt høyere enn meg, men det spiller ingen rolle, for jeg har sparret med folk om er minst like høye som ham. Derfor følte jeg verken det ene eller det andre da jeg møtte ham for litt siden. Jeg er verken nervøs eller spesielt spent, fortalte Evensen.

- Nå gjelder det bare å holde den gode stemningen vi har i den lille troppen vår, og jeg må si at jeg gleder meg til å få et skikkelig måltid mat etter å ha sultet meg litt for å komme ned i riktig vekt, sa han.

- Men du må vel også gjøre noe for å få den rette tenningen?

- Foreløpig gjelder det å slappe av mest mulig. Jeg kommer ikke til å gire meg opp før jeg kommer i garderoben før kampen. Da øker jeg spenningsnivået noen hakk. Det er jeg ganske flink til, sa Evensen til NTB fredag.

Modne for juling - Nå er vi ferdig med innveiingen, og gutta er helt i orden. Rent personlig begynner jeg å få i overkant god følelse, sa trener og mentor Helge Wærøy til NTB. Han er overbevist om at det kommer til å bli seirer både til Andreas Evensen og lettvekteren Alexander Jacobsen.

- Hvilket inntrykk fikk du av motstanderne?

- Hehe, de så ut som to boksere som var overmodne for å få seg en skikkelig omgang god, gammeldags juling, humret Wærøy.

Sammen med bokserne sine gikk han til hotellet for å slappe av en time eller to etter innveiingen, og deretter venter et bedre måltid mat.

- Hva gjør dere før kampen lørdag?

- Jeg må innrømme at ventetiden er tøff og vanskelig. Men vi har våre rutiner. Det går på at vi spiser frokost, slapper av, spaserer en tur før lunsj, mer avslapning, og så reiser vi til hallen for å starte de aller siste forberedelsene og den siste oppkjøringen. Det skal gjøre oss superklare til kamp, sa Helge Wærøy til NTB fredag ettermiddag.

(NTB)