MUSKLER: Andreas Evensen viste muskler på innveiingen før kampen mot Nicaraguas Julio Buitrago fredag. Foto: Per Kristian Eriksen / Scanpix
MUSKLER: Andreas Evensen viste muskler på innveiingen før kampen mot Nicaraguas Julio Buitrago fredag. Foto: Per Kristian Eriksen / ScanpixVis mer

Evensen viste muskler allerede på innveiingen

- Håper jeg å få vist meg skikkelig fram.

Andreas Evensen viste muskler på innveiingen før kampen mot Nicaraguas Julio Buitrago fredag.

Trønderen veide inn til perfekte 57 kg. Motstanderen fikk litt å tenke på, for han var 2,5 kg lettere, og det kan gi Evensen en stor fordel i tirunders kampen i Brøndbyhallen lørdag kveld.

- Vekten min er perfekt, og det har forberedelsene vært også, ikke minst takket vært to utrolig gode sparringpartnere fra Uganda, forteller Evensen til NTB.

- Den ugandiske landslagstreneren Sam Rukundo tok med en ugandisk mester, som også er OL-klar, til Melhus. Det var med enda en ugandisk bokser, og dem har jeg sparret 65 runder mot den siste uken.

- Jeg skal ikke nekte for at jeg har hatt det stritt, for sparringen var tøff. Begge uganderne var grisebra. Det var intens sparring, og jeg fikk kjørt meg skikkelig, akkurat slik planen var, sier Evensen.

Nå er han klar for sin 18. kamp som profesjonell. 14 av de 17 kampene han har gått til nå er vunnet, og han storfavoritt til å slå Buitrago også. De fleste regner med at han klarer seg med langt mindre enn ti runder før bokseren fra Nicaragua er ferdig.

Verdens beste - Nå er jeg redd folk flest vil si at jeg er en stor skrytepave, men når du spør meg om Andreas akkurat nå, så har jeg lyst til å være ærlig og si at han er verdens beste fjærvekter i øyeblikket, sier trener og mentor Helge Wærøy til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke bare er han på plass i den danske hovedstaden som trener og mentor for Andreas Volden Evensen, som er bokserens fulle navn. Han er også reiseleder for hele heiagjengen fra Melhus, og den gjengen teller rundt 20 Evensen-tilhengere.

- Nisse Sauerland, som arrangerer dette stevnet, sier han er interessert i å matche Evensen fram til en tittelkamp. At Sauerland mener Andreas er så god at han kan få en VM-kamp, forteller vel at jeg ikke bare farer med løgn og fanteri når jeg sier han er verdens beste, sier Wærøy i vanlig selvsikker stil.

Håper på tittelkamp - Først og fremst håper jeg å vinne lørdagens kamp på en overbevisende måte. Deretter håper jeg å få vist meg skikkelig fram for et norsk TV-publikum, og så håper jeg å bokse så bra at jeg skal bli et fast innslag i disse Nordic Fight Night-stevnene, sier Evensen

- Med god innsats i lørdagens kamp, kommer jeg helt sikkert til å få bokse flere kamper på disse Sauerland-stevnene, og det vil gi meg en ny trygghet som proffbokser.

- På litt lenger sikt er håpet å få en tittelkamp i løpet av 2012. Om det blir en VM- eller EM-tittelkamp spiller ikke så stor rolle, men det er ikke lett å få tittelkamper, for det avhenger av så mye, men det er i alle fall målet mitt, sier Evensen, som allerede har bokset om VM-tittelen en gang. Da tapte han for skotten Ricky Burns.

- Hva vet du om Buitrago, som du skal møte lørdag.

- Han er south paw, men ellers vet jeg ingenting, for å være helt ærlig, sier Andreas Evensen til NTB. Han er favoritt, og de aller fleste ekspertene mener at et nederlag for Melhus-bokseren er utenkelig.

(NTB)