Eventyr- gutten

Christian Grindheim (22) ble først tatt ut i Hareides landslagstropp i går. Seinere på kvelden var han med på første del av det som kan bli en eventyrhøst for ham og Vålerenga.

ULLEVAAL (Dagbladet): I fjor spilte den unge midtbanespilleren på Vestlandet der silda og Vamp bor, i Haugesund. Det er i denne klubben han har brukt de første åra til å utvikle seg. Nå gjenstår resten. Grindheim er klar over at han har kommet et stykke på vei. På ganske kort tid.

-  Det er ikke langt mellom himmel og helvete og jeg trives bedre her jeg er nå enn der jeg var i fjor, sier 22-åringen fra Haugesund.

Han ble først tatt ut av landslagssjef Åge Hareide til A-landslagsdebut mot Sveits. Seinere på kvelden var han midtbanemann hos Vålerenga i tredje kvalik til Champions League.

-  Passe fornøyd

I fjor høst spilt han for Haugesund i bunnen av 1. divisjon.

I går kveld var han med på første del av det som kan bli en eventyrhøst for ham og ikke minst for Vålerenga. Unge Grindheim spilte ikke en optimal kamp, men var sånn over middels fornøyd med egen midtbaneinnsats.

-  Jeg er sånn passe fornøyd med min egen innsats. Vi klarte å holde høyt press i 75 minutter og det er bra. Det er ikke mulig å holde høyt press i 90. Vi ble slitne mot slutten, men vi holdt nullen, og det er bra å ha med seg til Belgia, sier Christian Grindheim - som av flere fotball-forstå-seg-påere blir sett på som en framtidig playmaker.

Ikke lett

-  Det blir garantert ikke lett å reise til Brugge, men der blir det ekstra viktig for oss å ikke gi dem rom. Vi så i denne kampen at de er flinke med ballen og gode til å spille trekanter. Vi har fordel av å lede, og jeg synes vi gjennomførte en solid laginnsats, sier Grindheim.

Han hadde ingen planer om å reise ut i natten for å feire seieren.

-  Nei, nei. Det er å reise hjem og slappe av. Vi har ny kamp allerede på lørdag.

I gangen sto Rune Lange med lange blikk. Skadet. Club Brugges håndfulle supportere hang ved gjerdet. Grindheim tok veska over skuldra, klar for dyna.

GOD DAG: Christian Grindheim jobbet som en belgisk kjempe i går kveld og var rimelig godt fornøyd med egen innsats og meget godt fornøyd med at Vålerenga vant det første av to oppgjør mot Brugge. Før på dagen smilte han også etter at Åge Hareide tok ham ut i troppen mot Sveits.