Eventyret endte i tårer

NANTES (Dagbladet): Brasil-Danmark 3- 2. Peter Schmeichel gråt, Michael Laudrup kastet fotballskoa sine til publikum og trener Bosse Johansson takket alle. Og da Zagallo endelig kom til orde - etter å ha snakket med kona og barna hjemme i Brasil - takket han også. For festen, fotballen og hellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det kunne like gjerne vært Danmark som hadde vært i semifinalen, sier Brasil-treneren. - Det kunne like gjerne vært de som hadde scoret det tredje målet. Og derfor er jeg veldig lykkelig.

- Vi vant en stor fotballkamp fordi vi var heldige. Brasil vant fordi Ronaldo slo et par pasninger med urørt garnityr også - og fordi Rivaldo gjorde noe uvanlig: Han skjøt på Peter Schmeichel fra 25 meter. Og det var kanskje derfor den store United-kjempen felte noen tårer i bakkant av festen.

Fordi han ble lurt. Fordi han ikke rakk fram.

Og ikke minst:

Fordi han - etter min mening - burde reddet.

- På en god dag hadde jeg reddet. Men akkurat nå blør jeg innvendig. Følelsene er blandet, både av stolthet og sorg, sier Peter Schmeichel.

- Likevel - vi kom fra det med æren i behold. Vi spilte med hjertet, men hadde ikke det hellet som skulle til.

En tragisk miss

- Nå håper jeg inderlig at Brasil blir verdensmestrer, sier keeperkjempen. - Jeg lurer på om det er mulig å komme nærmere enn det vi var i denne kampen, sier Danmark-trener Bo Johansson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer