Conference League: Bodø/Glimt - AS Roma

Eventyret i Bodø

En kamp for historiebøkene fant sted på Aspmyra torsdag kveld, da Bodø/Glimt feide Roma og José Mourinho av banen.

Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - AS Roma 6-1 (2-1)

ASPMYRA (Dagbladet): På et fullsatt Aspmyra stadion lå alt til rette for at Glimt kunne snike med seg poeng mot José Mourinho og hans Roma-mannskap.

Det som på mange måter bare var et ørlite håp før kampen, ble til et eventyr for historiebøkene. Glimt kjørte over Roma i samtlige minutter og tok en ellevill seier.

- For min egen del er dette helt uvirkelig. Hvis du skrur tiden tilbake ett år, så jeg var jeg ute å syklet i Nordmarka fordi jeg ikke spilte fotball. Nå har jeg fem målpoeng mot Roma. Det setter ting i perspektiv og jeg tror det nesten ikke selv, sier en gråtkvalt Erik Botheim etter kampen.

Rune Bratseth lot seg imponere av Bodø/Glimt-maskineriet.

- Det var overkjøring. Imponerende rett og slett. Det er et lag hvor spillerne er veldig gode, men systemet og rollene fungerer til perfeksjon. De vet eksakt hvor lagkameratene sine er, lar ballen gjøre jobben. og motstanderne blir tvunget til å forflytte seg hele tida. Helt fantastisk levert, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Bodø til himmels

«Dette er Aspmyra» var beskjeden fra de frammøtte på stadion før matchen. Det fikk bortelaget fra sør kjenne på kroppen, og etter 8. minutter skjedde det alle i Bodø drømte om i natt.

De gulkledde tok ledelsen mot Roma.

Botheim kombinerte med Fet, før han fikk nok plass til å legge ballen til rette. 21-åringen ladet slegga og brant til. Hele Aspmyra ble helt stille - i det som virket som en hel omgang - før alle de 5600 på tribunen så ballen passere mållinja.

OG HOLD DERE FAST! For det stoppet ikke der.

På onsdagens pressekonferanse sa midtbanegeneralen til Glimt, Patrick Berg, til Dagbladet at dette ble den største enkeltkampen i hans karriere.

20. minutter sto på klokka da Bodø-gutten - som er oppvokst et steinkast unna Aspmyra - prøvde lykken fra snaue 18 meter, og økte ledelsen.

Om Mourinho ikke frøys fra før, så gjorde han det etter 2-0 i fleisen.

Tomålsledelsen varte derimot ikke lenge, og etter en halvspilt førsteomgang med nordnorsk-festfotball, reduserte Carles Pérez for Roma.

6-1: Bodø/Glimt knuste Roma på hjemmebane. Det blir det stemning av! Vis mer

- Copacabana

Botheim ga Glimt ledelsen tidlig i den første omgangen, og tidlig i den andre fant han nettmaskene igjen. Sampsted dro seg ned langs dødlinja, og fant Botheim inne i feltet, og nok en gang var Glimt foran med to scoringer.

- Bikkjekaldt i Bodø, men på banen er det Copacabana, sa Roar Stokke i kommentatorbua, da Botheim øker til 3-1.

Tjue minutter etterpå var det en av de andre stjerneangriperne til Glimt som ville på scoringslista. Solbakken dro av en mann og kom alene med Patricio i Roma-buret. Med en frekk lobb økte han til 4-1 og sendte sjokkbølger ned til solfylte Roma.

Og målfesten stoppet aldri. Først økte Pellegrino til 5-1, før Solbakken ville ha en til, og la på til 6-1(!). For noen utrolige scener.

- Jeg vet ikke helt hvor jeg er nå, tror jeg er på noe sterke greier i hodet mitt, så jeg må passe på hva jeg sier. Det var helt uvirkelig, de siste ti minuttene trodde jeg at jeg drømte. Jeg sov godt i natt og var pigg i dag. Dette var helt sjukt, sa Botheim etter kampslutt.

Herlighet.. Sjukt.. Sinnssykt..

Med det topper Bodø/Glimt sin gruppe, og er så godt som sikret videre avansement i Conference League.

- Alt tyder på at de går videre nå, det er viktig. I Roma tror jeg det blir en helt annen fotballkamp. Da vil nok Mourinho markere seg. Vi husker Bodø/Glimt i Milano og de leverte godt der også, så det blir spennende i Roma, sier Bratseth.

Europa Conference League: Gruppe C

Bodø/Glimt32109-27
Roma32019-76
Zorja Lugansk31022-63
CSKA Sofia30121-61

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer