Eventyret over for Ranheim

Strømsgodset ble for sterke for årets askeladd.

MATCHVINNER: Nordkvelle jubler etter å ha satt inn 2-1 mot Ranheim for Strømsgodset. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Nordkvelle jubler etter å ha satt inn 2-1 mot Ranheim for Strømsgodset. Foto: ScanpixVis mer

|||Ranheim - Strømsgodset 1-2 (1-1) (Dagbladet): Ranheim åpnet best mot Strømsgodset i kvartfinalen i cupen. Allerede etter fire minutter tok hjemmelaget ledelsen, da Jo Sondre Aas kom alene med Adam Larsen.

Goset hevet seg imidlertid utover i førsteomgangen, og utliknet like før pause ved Mohammed Keita.

Først gjorde Andreas Lindberg - Ranheims bestemann - en god redning, men returen ble enkel for Keita, som ifølge Drammes Tidene var banens beste spiller.

Strømsgodset var langt bedre enn Ranheim etter pause og kjørte etterhvert over hjemmelaget. Avgjørelsen kom etter 72 minutter da Fredrik Nordkvelle fikk stå umarkert og score etter et innlegg fra Joel Riddez.

Godset er dermed klare for semifinalen i cupen. I tillegg har de heng på medaljeplass i Tippeligaen - fire poeng bak Tromsø på tredjeplass.

— Jeg er fornøyd med at vi er videre, men ikke med måten det skjer på. Ranheim fikk kampen inn i sin bane og vi klarte ikke å få flyt i spillet vårt. Når det er sagt er jeg stolt av at vi er videre. Semifinale blir fantastisk, sier Ronny Deila til NRK.

Ranheim, med tidligere RBK-trener Per Joar Hansen på benken, var årets askeladd i cupen. I forrige runde slo de Tromsø 2-0 på Alfheim, i tillegg ligger de på kvalikplass i Adeccoligaen.

— Vi må score på de 2-3 store sjansene vi har, men sånn er fotballen. Etter at de gjør 2-1 klarer vi ikke å reise oss, sier Ranheims trener Per Joar Hansen til NRK.